Εκκλησιαστικά Νέα

Επίσκεψη Αθηναγόρα στην Συροϊακωβιτική Εκκλησία στις Βρυξέλλες

 

Θεία Λειτουργία στην Ενορία της Αγίας Μαρίνας και επίσκεψη στην Συροϊακωβιτική Εκκλησία στις Βρυξέλλες από τον Μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα

 

Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας Βρυξελλών. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής, αυτήν την του Ασώτου Υιού. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας, Οικονόμο Γεώργιο Κόκκωνα, για το ποιμαντικό έργο το οποίο επιτελεί στους ενορίτες και με την ευκαιρία του ήδη αρξαμένου Τριωδίου ευχήθηκε «Καλή Τεσσαρακοστή».

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Πανιερωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Γεωργίου Kourieh, Πατριαρχικού Επιτρόπου της Συροϊακωβιτικής Εκκλησίας στο Βέλγιο, τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο, και συνοδευόμενος από τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αιμιλιανό Χατζηβασιλείου, παρέστη στην χειροτονία ενός νέου ιερέως, του κ. Habib Gecer, της Εκκλησίας του, και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Βρυξελλών. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας διατηρεί στενή επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Γεώργιο Kourieh. Η καλή συνεργασία ξεκίνησε από την αναγνώριση της Συροϊακωβιτικής Εκκλησίας από το Βελγικό Κράτος και με την υπογραφή δήλωσης ότι ο Μητροπολίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου εκπροσωπεί όλους τους ορθοδόξους χριστιανούς του Βελγίου έναντι των Αρχών του Βελγίου, συμπεριλαμβανομένων και των Συροϊακωβιτών Χριστιανών.

Αφήστε μια απάντηση