Ειδήσεις Ομογένεια

Ανακοίνωση Προξενικού Γραφείου Παρισίων

 

Υπό το φως των νέων μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας τα οποία έλαβε το γαλλικό κράτος για την ανάσχεση της διασποράς του ιού COVID-19, σας γνωρίζουμε τα εξής:

– Για την προφύλαξη του κοινού και του Προσωπικού του Προξενικού Γραφείου θα ακολουθηθεί ανάλογη διαδικασία λειτουργίας προσαρμοσμένης στις νέες συνθήκες. Δυστύχως δεν καθίσταται δυνατόν να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται αιτήματα τα οποία δεν έχουν τον χαρακτήρα του επείγοντος.

– Από Δευτέρα 2 Νοεμβρίου αναβάλλονται τα ήδη προγραμματισμένα ραντεβού και θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Παρακαλούμε για την κατανόηση σας υπό τις παρούσες δυσμενείς συνθήκες.
Υπενθυμίζεται, εν προκειμένω, ότι ορισμένες προξενικές υπηρεσίες δεν απαιτούν αυτοπρόσωπη παρουσία και μπορούν να διεκπεραιωθούν ψηφιακά (www.gov.gr), ταχυδρομικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

– Οι Έλληνες πολίτες ευρισκόμενοι προσωρίνα στην Γαλλία καθώς και οι αλλοδαποί μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα καλούνται να λάβουν υπόψη τους περιορισμούς σε μετακινήσεις εντός της Γαλλίας καθώς και τον ενδεχόμενο αναπρογραμματισμού των πτήσεων, σε συνάρτηση και με την εξέλιξη της υγειονομικής κατάστασης στην Ελλάδα. Παρακαλούμε, επίσης, να αποφεύγονται τα μη απαραίτητα ταξίδια.

– Υπενθυμίζεται ότι για όλους τους εισερχόμενους στην Ελλάδα μέσω των χερσαίων, εναέριων και θαλάσσιων σημείων εισόδου αποτελεί προϋπόθεσή η συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form PLF μέσω της πλατφόρμας https://travel.gov.gr/#/. Το PLF δύναται να συμπληρωθεί από τους ταξιδιώτες μέχρι και 24 ώρες πριν την πραγματοποίηση του ταξιδιού τους στην Ελλάδα.

– Για όποια διευκρίνιση ή συνδρομή, παρακαλούμε επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση grgencon.par@mfa.gr, ή καλέστε στο +331 47 23 72 23 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, καθώς και στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης +336 11 22 28 37, εκτός ωραρίου.

 

Αφήστε μια απάντηση