Ειδήσεις Ελλάδα Κύπρος Πολιτισμικά

3ο ΔΙΕΘΝEΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Ε.Ι. ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΚΥΠΡΟΥ

 

3ο ΔΙΕΘΝEΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ, ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΚΥΠΡΟΥ (Λευκωσία, 10-13.9.2020)

 

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος έθεσε υπό την αιγίδα της το 3ο Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ (CyprusArchaeological, Ethnographic&HistoricalFilmFestival 2020). Το φετινό, υβριδικό ως προς τη μορφή -χάρη στο συνδυασμό φυσικών και διαδικτυακών προβολών- Φεστιβάλ υποστηρίζει από την αρχή η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, στον βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό του που προβλήθηκε κατά την τελετή έναρξης, σημείωσε ότι «παραμένουμε προσηλωμένοι στην αποστολή μας, να αναδείξουμε την μακραίωνη και πάντα επίκαιρη παρουσία της πατρίδας μας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της σε κάθε δράση εξωστρέφειας που απευθύνεται στον σύγχρονο κόσμο». Πρόσθεσε ότι «ο πολύ επιτυχημένος θεσμός του Φεστιβάλ αυτού αποτελεί ήδη μια σημαντική παρακαταθήκη που αναδεικνύει αθέατες αλήθειες και ιστορικά τεκμήρια και προωθεί τον διαπολιτισμικό διάλογο, το ανοιχτό πνεύμα και τον αμοιβαίο σεβασμό».

 


Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης

 

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται το τετραήμερο από τις 10 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2020 στον χώρο του Περιβαλλοντικού Κέντρου Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Αθαλάσσας (Κ.Π.Ε.Ε.). Στην τελετή εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού απηύθυνε βιντεοσκοπημένο μήνυμα δίνοντας συγχαρητήρια στους εμπνευστές του Φεστιβάλ και την ολόψυχη υποστήριξη σε ουσιαστικές πολιτιστικές δράσεις ανά τον κόσμο.

Έλληνες και Κύπριοι της διασποράς, μαζί με όλους τους άλλους ενδιαφερόμενους, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα ντοκιμαντέρ του προγράμματος μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα https://watch.eventive.org/aeifilmfestival2020, παράλληλα με τις προβολές στο χώρο του Κ.Π.Ε.Ε. Οι ελληνικές συμμετοχές προβάλλονται ζωντανά το Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, στις 18.35 και 20.55 ώρα Ελλάδας.

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών (23 ντοκιμαντέρ από Κύπρο, Ελλάδα, Αυστραλία, Χιλή, Τσεχία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Πορτογαλία, Λίβανο, Ηνωμένο Βασίλειο, Τουρκία,  Ιαπωνία και Ιράν) και αξιόλογες παράλληλες δράσεις (θεματικές ξεναγήσεις, φωτογραφικές εκθέσεις, βιωματικά εργαστήρια για παιδιά 6-12 ετών για αρχαιολογία, περιβάλλον, αγγειοπλαστική και μουσική παράδοση, εκπαιδευτικές δράσεις για τους επαγγελματίες του κινηματογράφου) το Φεστιβάλ αποσκοπεί στην προβολή του πολιτιστικού, ιστορικού, εθνογραφικού και αρχαιολογικού ντοκιμαντέρ και στη διάδοση του πολιτισμού και της ιστορίας της Κύπρου, αλλά και στο διαπολιτισμικό διάλογο και επικοινωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

https://aei-filmfestival.org/

https://www.facebook.com/pages/category/Festival/Cyprus-Archaeological-Ethnographic-Historical-Film-Festival-107082787325403/

 

 

Αφήστε μια απάντηση