Χωρίς κατηγορία

Ο Γιάννης Αδάμος μιλάει στο Hephaestus

 

Καλησπέρα Γιάννη και συγχαρητήρια για το νέο σου άλμπουμ “Κόσμε Γλέντα”. Ακούγεται πολύ φρέσκια δουλειά και σύγχρονη με προσωπικότητα, τηρώντας σεβασμό στην παράδοση του τόπου μας. Πώς νιώθεις με αυτή τη νέα σου κυκλοφορία;

Καλησπέρα σας! Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Είναι μία δουλειά που βγήκε και δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι πολύ αγάπη και μέσα σε ένα εξαιρετικό  κλίμα κατά την διάρκεια τον ηχογραφήσεων. Είμαι 100 τις εκατό ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και πολύ χαρούμενος με την πορεία και την απήχηση αυτής τις κατάθεσης ψυχής.

 

Φαίνεσαι μια ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνη, αφού συνεχίζεις σταθερά και πολύ δυνατά στη δισκογραφία και  δημιουργείς αίσθηση χωρίς να κάνεις εκπτώσεις κάθε είδους! Σε έχουν βοηθήσει οι σπουδές σου, ώστε να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση σχετικά με αυτό; Μίλησέ μας για την πορεία σου από μικρή ηλικία.

Κοιτάξτε δισκογραφικά και γενικά στον χώρο εμφανίζομαι όταν έχω κάτι να πω είτε αυτό είναι κάποια νέα δουλειά είτε κάποια live εμφάνιση μιας και είναι ελάχιστες από επιλογή μου. Δεν κάνω κάτι βάση σχεδίου δηλαδή. Όταν νοιώθω την ανάγκη να εξωτερικεύσω κάτι που μου τρώει τα σωθικά τότε το κάνω. Από θέμα σπουδών στη μουσική είμαι αυτοδίδακτος και σε καμία περίπτωση δεν δηλώνω δεξιοτέχνης στο τρίχορδο ή ερμηνευτής διότι δεν είμαι. Σαν αυτοδίδακτος εραστής της τέχνης πορεύομαι και πιστεύω αυτό είναι που μου δίνει την ελευθερία να επιλέγω τι να κάνω στον χώρο. Ευτυχώς δηλαδή δεν είμαι αυτό που λέμε επαγγελματίας μουσικός  που όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν χωρίς συναίσθημα. Από μικρή ηλικία λοιπόν γράφω στίχους και παιδεύομαι μελετώντας τρίχορδο.

 

Πολύ καλές φωνές και ιδανικές για το ύφος σου στο άλμπουμ. Πώς θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις τη μουσική σου;

Γενικά δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες και ειδικά στην μουσική. Η άποψη μου είναι ότι η μουσική είναι μία. Σαν δημιουργός πάντα προσπαθώ να βάλω στην μουσική μου στοιχεία παραδοσιακά και ρεμπέτικα και το αποτέλεσμα πιστεύω είναι αρκετά γοητευτικό.

 

Τι μπορούμε να περιμένουμε στο live κομμάτι όταν με το καλό ξεπεραστούν οριστικά τα προβλήματα με τον ιό που ταλανίζει τις ζωές όλων μας; Είδαμε ότι έκανες κάποιες εμφανίσεις το καλοκαίρι, σωστά;

Σωστά παρατηρήσατε έχω κάνει κάποιες ελάχιστες οι οποίες πήγανε πάρα πολύ καλά. Έχουμε φτιάξει ένα καινούργιο πρόγραμμα που πραγματικά είναι όπως ακριβώς ο νέος δίσκος Κόσμε Γλέντα! Ευελπιστούμε να κάνουμε κάποιες εμφανίσεις ακόμη στην Αθήνα και μερικές ανά την Ελλάδα αν το επιτρέψουν πλήρως οι καταστάσεις που ζούμε.

 

Ποια πιστεύεις ότι είναι τα απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία ενός καλλιτέχνη;

Κοιτάξτε εξαρτάται πάντα από τον καλλιτέχνη και τι θέλει να καταφέρει και πως γενικά το βλέπει όλο αυτό. Στην δική μου περίπτωση όπως καταλαβαίνω εγώ την επιτυχία  είναι η σεμνότητα και ο σεβασμός.

 

Πες μας λίγα λόγια για τους συντελεστές του νέου σου άλμπουμ “Κόσμε Γλέντα”. Που ηχογραφήθηκε και ποιοι συμμετείχαν στην ηχογράφηση;

Οι ηχογραφήσεις του Κόσμε Γλέντα έγιναν στο στούντιο μου την ΒΟΥΗ. Ερμηνεύουν τραγούδια η Αθανασία Αλεξοπούλου, η Λεμονιά Μπέζα, και ο Χρήστος Κολοβός. Οι μουσικοί που συμμετείχαν είναι: Χρήστος Κολοβός, Γιώργος Αγγέλης, Κώστας Αναγνώστου, Γιώργος Ντίνας, Γιώργος Μίγκας, Γιώργος Σβεντζούρης, Νεκτάριος Παπαγεωργίου και ο Χρήστος Κιτσόπουλος. Η μίξη – programming – mastering έγινα στα Pink Studios από τον Γιώργο Μίγκα.

 

 

Παρότι δείχνεις να έχεις προσωπικό ύφος, θα μπορούσες να μας πεις κάποιους καλλιτέχνες που επέδρασαν σε αυτό που είσαι σήμερα;

Από μικρή ηλικία άκουγα Νίκο Ξυλούρη και Νίκο Παπάζογλου, μετέπειτα ερωτεύτηκα την φωνή του Γιώργου Μιχαήλ, σίγουρα έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία μου αυτές οι επιρροές.

 

Τι απολαμβάνεις περισσότερο; Τις ώρες σύνθεσης, τις ώρες ηχογράφησης ή τις ώρες live;

Κάθε στιγμή είναι μοναδική. Την ώρα της σύνθεσης το βλέπω σαν κατάθεση ψυχής και εξομολόγησης. Κάτι μοναδικό είναι και τις ώρες ηχογράφησης  αρκεί να υπάρχει συνεργασία εμπιστοσύνης και αξιοπρέπειας κάτι που δύσκολά το συναντάμε στις μέρες μας. Στις ώρες των live τώρα υπάρχουν και στιγμές που γινόμαστε ένα με τον κόσμο και αυτό είναι κάτι μαγικό, ανεκτίμητο.

 

Πώς βλέπεις τους Έλληνες καλλιτέχνες σήμερα; Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σχετικά με το παρελθόν όσον αφορά τη νοοτροπία, αλλά τι πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξει ακόμα; Επίσης, ποιοτικά πώς μας βλέπεις; Αν θέλεις, πες μας και καλλιτέχνες που ξεχωρίζεις!

 Υπάρχουν πάρα πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες στην χώρα μας δυστυχώς όμως ακόμη δεν έχει εξαλειφτεί αυτό που λέμε κλίκα και έτσι κάποιος που αξίζει πραγματικά ίσως να μην του δοθεί ποτέ η ευκαιρία να φανεί όπως του αρμόζει. Αυτό πρέπει να αλλάξει αλλά το βλέπω πολύ δύσκολο. Ποιοτικά είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο όμως πρέπει να δοθεί και κάποιο κίνητρο από την πολιτεία μας για πιο ποιοτικά project για παράδειγμα κάτι πολύ σημαντικό μία οικονομική ενίσχυση για νέους καλλιτέχνες.  Ξεχωρίζω και θαυμάζω για το έργο τους και την ανθρωπιά τους τον Αργύρη Λούλατζη, τον Παντελή Κυραμαριό και τους Νίκο και Γιώργο Στρατάκη.

 

Ποιο θα ήταν το πιο μεγάλο σου όνειρο σαν καλλιτέχνης.; Πραγματοποιήσιμο, είτε όχι;

Να αλλάξω προς το καλύτερο έστω και έναν άνθρωπο μέσω της μουσικής μου.

 

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; Συνήθως η μουσική τρώει όλο τον ελεύθερο χρόνο των μουσικών. Ισχύει για εσένα;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω σχεδόν καθόλου ελεύθερο χρόνο άλλα όταν έχω μου αρέσει να περπατάω  στα βουνά. Δεν το βλέπω έτσι με την μουσική , για μένα είναι τρόπος ζωής σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγα ότι μου τρώει τον χρόνο μου.

 

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη. Ο επίλογος είναι δικός σου.

Εγώ ευχαριστώ πάρα πολύ ελπίζω να ανταμώσουμε σε κάποιο live που έρχεται σύντομα στην Αθήνα ή έστω από το καθιστικό την εκπομπή μου στο you tube που ξεκινάει σύντομα!

 

Καλή αντάμωση και καλή δύναμη!

 

https://giannisadamos.gr/

https://www.youtube.com/c/giannisadamos/featured

https://www.facebook.com/giannisadamosofficial

https://www.instagram.com/giannis_adamos/

 

ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΤΟ ΦΥΛΑΧΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?v=8LvpFVp9Pmo

KOΣΜΕ ΓΛΕΝΤΑ – ΒΙΝΤΕΟ

https://youtu.be/feTY7dFygyQ

ΚΕΡΑΣΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?v=RFCGcDfaoLQ

ΦΑΚΙΡΗΣ – ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?v=6RAEQTBprtw

ΒΑΣΚΑΝΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?v=AxyBdkxmJkY