Χωρίς κατηγορία

Ακούσαμε το άλμπουμ των CYCLOPEAN WALLS από την Γαλλία με τίτλο “Enter The Dreamlands”

CYCLOPEAN WALLS, album “Enter The Dreamlands” …(29 Οκτωβρίου 2021, Steel Gallery Records)

 

Οι Cyclopean Walls είναι ένα progressive metal σχήμα από την Γαλλία με θεματολογία βασισμένη στο έργο του H. P. Lovecraft. Σχηματίστηκαν από τον συνθέτη Γιάννη Τζιάλλα και έχουν στο ενεργητικό τους τοEP “Embrace the Mythos” που κυκλοφόρησε αρχικά πέρυσι ως solo album του Γιάννη Τζιάλλα, λίγο πριν μετονομαστεί το σχήμα σε Cyclopean Walls.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σχήμα που τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο ίδιος ο συνθέτης, συνεπικουρούμενος όμως για το “Enter the Dreamlands” από κορυφαίους μουσικούς, όπως είναι ο εξαιρετικός και ιδιαίτερα γνωστός Raphael Gazal των Progressive Metallers LEVIATHAN στα φωνητικά, και οι επίσης κορυφαίοι session drummers Sean Lang και Jonas Schutz.

Οι μουσικοί που απαρτίζουν την ομάδα των Cyclopean Walls για το άλμπουμ είναι όλοι εξαιρετικοί. Στους προαναφερθέντες προστίθενται ο Στυλιανός Αμοιρίδης των Enemy of Reality στις κιθάρες, ο Στέλιος Ανατολίτης επίσης στις κιθάρες, η Andrea Krux στα γυναικεία φωνητικά, ο Hugo Lee στο σαξόφωνο (!) και το κουαρτέτο εγχόρδων Esession, συναποτελώντας μια πολύ δυνατή ορχήστρα που μαζί με τον Γιάννη Τζιάλλα κινείται με μεγάλη μαεστρία ανάμεσα στην rock και την κλασική φόρμα.

To “Enter the Dreamlands” αποτελεί το πρώτο full length άλμπουμ των Cyclopean Walls. Το σχήμα επανηχογραφεί τα 4 κομμάτια του “Embrace the Mythos” EP και προσθέτει 5 νέες συνθέσεις σκοτεινού και μελωδικού progressive/heavy metal, δίνοντας ένα φοβερό τελικό αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει με την πρώτη ακρόαση και τους πλέον δύσπιστους.

Η παραγωγή έγινε στο Hell’s Kitchen Studio από τον ίδιο τον Γιάννη Τζιάλλα και τον John McRis, ενώ το μάστερινγκ ανέλαβε ο Κώστας Σκανδάλης των Horizon’s End (πρώην Wardrum) στο Infinity Studio στην Θεσσαλονίκη.

Πρώτο δείγμα γραφής από το “Enter the Dreamlands” είναι το αν μη τι άλλο επιβλητικό single “The Doom that came to Sarnath”. Το κομμάτι εξιστορεί την μακάβρια ιστορία των κατοίκων της Sarnath μέσα από δαιδαλώδεις, αλλά προσιτές στον ακροατή μουσικές διαδρομές. “The Doom that came to Sarnath” είναι ο τίτλος του διηγήματος του 1920 του H. P. Lovecraft.

Άλλα κομμάτια που ξεχωρίζουν από το άλμπουμ είναι τα “The Dweller in Darkness” και “The Garden”, με το δεύτερο να αποτελεί ουσιαστικά μελοποίηση του κειμένου του H.P. Lovecraft “A Garden”. Ένα κομμάτι που σε κάνει να χάνεσαι σε αρχαία βασίλεια, μυθικά τέρατα, σκοτεινά όνειρα με υποψίες φωτός, αλλά κυρίως μέσα στον δαίδαλο του μυαλού, όπως και ολόκληρο το άλμπουμ.

Πρόκειται για μια πραγματικά πάρα πολύ αξιόλογη δουλειά στον χώρο του progressive metal, μια δουλειά που ισορροπεί περίτεχνα ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό και Αμερικάνικο Progressive Metal των 90’s και 00’s, με εξαιρετικές ερμηνείες, πανέμορφες συνθέσεις, σκοτεινή και μυστηριακή Lovecraft-ική ατμόσφαιρα, και κλασικά στοιχεία. Έχει όλα όσα χρειάζεται δηλαδή για να απασχολήσει για καιρό τα ηχεία μας!

Το άλμπουμ κυκλοφορεί επίσημα στις 29 Οκτωβρίου 2021, και σας συστήνουμε να τσεκάρετε οπωσδήποτε αυτήν την εξαιρετική δουλειά!

https://www.instagram.com/cyclopeanwalls/

https://www.facebook.com/CyclopeanWalls

https://cyclopeanwalls.fr

https://twitter.com/cyclopeanwalls

 

Cyclopean Walls – The Doom That Came To Sarnath HD (Steel Gallery Records) 2021

https://www.youtube.com/watch?v=1XBRrMA0aso