Κύπρος Νέα

Ο Νέος Πρέσβυς της Κύπρου στην Τσεχία επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο Zeman

Ο Νέος Πρέσβυς της Κύπρου στην Τσεχία, κ. Γιώργος Σ. Γιάγκου επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο Miloš Zeman

Κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που έλαβε χώρα στο Κάστρο της Πράγας την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023, ο νέος Πρέσβυς της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Τσεχική Δημοκρατία, κ. Γιώργος Σ. Γιάγκου, επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Τσέχο Πρόεδρο, κ. Miloš Zeman.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο κ. Γιάγκου είχε την ευκαιρία να μεταφέρει προς τον Πρόεδρο Zeman τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, όπως επίσης και τις ευχές του για πρόοδο και ευημερία του τσεχικού λαού.

Περαιτέρω, ο Πρέσβυς διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Zeman ότι θα εργαστεί για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου-Τσεχίας, καθώς και για ακόμη στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, τόσο εντός της κοινής τους ευρωπαϊκής οικογένειας, όσο και στο πολυμερές επίπεδο.  Ευχαρίστησε τέλος για τη στήριξη της Τσεχικής Δημοκρατίας προς τις προσπάθειες της Λευκωσίας για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού εντός του συμπεφωνημένου πλαισίου του ΟΗΕ.

Ο Πρόεδρος της Τσεχίας ζήτησε όπως μεταφερθούν οι εγκάρδιες ευχές του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και εξέφρασε την προσδοκία για εμβάθυνση των συνεργειών μεταξύ Κύπρου και Τσεχίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Αφήστε μια απάντηση