Νέα

Συνάντηση του Πρύτανη του ΑΠΘ με αντιπροσωπεία  Πανεπιστημίου της Κίνας

Συνάντηση του Πρύτανη του ΑΠΘ και του Προέδρου του Τμήματος Γεωπονίας, με πενταμελή αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου της Κίνας Shandong Agricultural University

Με πενταμελή αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου της Κίνας «Shandong Agricultural University (SDAU)», με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Καθηγητή Xu Jianbo, συναντήθηκε ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος, σήμερα, Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023, στην Πρυτανεία.

Από την πλευρά του ΑΠΘ, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας, Καθηγητής Στέφανος Κουνδουράς, ο Αντιπρόεδρος, Καθηγητής Πανταζής Γεωργίου, και ο Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΑΠΘ, Θωμάς Κωτσόπουλος.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την από κοινού οργάνωση ενός προπτυχιακού αγγλόφωνου προγράμματος σπουδών στο οποίο θα συμμετέχουν Καθηγητές του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ και το οποίο θα απευθύνεται στους Κινέζους φοιτητές.

Υπενθυμίζεται ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχει υπογράψει Μνημόνιο Επιστημονικής Συνεργασίας με το Shandong Agricultural University, το 2021. Στο πλαίσιο του Μνημονίου προβλέπονται, μεταξύ άλλων, ανταλλαγές καθηγητών και ερευνητών, καθώς και ερευνητικές συνεργασίες.

Το Shandong Agricultural University ιδρύθηκε το 1906 και έχει μία μακρά ιστορία 117 ετών. Σήμερα, στο SDAU σπουδάζουν 38.967 προπτυχιακοί φοιτητές και 5.579 μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές.

Επισυνάπτεται φωτογραφία από τη σημερινή συνάντηση.

Αφήστε μια απάντηση