Χωρίς κατηγορία

Χαιρετισμός Γ Χρυσουλάκη στην Τελετή Απονομής Βραβείων ¨ΕΛΛΑΔΑ: ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ¨ στη Νέα Υόρκη

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΓ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ Ι. ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΕΛΛΑΔΑ: ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ» ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης απηύθυνε διαδικτυακό χαιρετισμό κατά την τελετή απονομής βραβείων του Μαθητικού Διαγωνισμού «Ελλάδα: Ήλιος και Χρόνος», η οποία έλαβε χώρα την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 στη Νέα Υόρκη. Ο διαγωνισμός λογοτεχνίας και ζωγραφικής διοργανώθηκε για τέταρτη χρονιά από την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών Αμερικής (ΕΕΛΑ) και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών. Κατά την τελετή βράβευσης των μαθητριών και μαθητών παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερική Ελπιδοφόρος – ο οποίος απένειμε το πρώτο βραβείο λογοτεχνίας – ενώ παραβρέθηκαν μέλη των ελληνικών διπλωματικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ενίσχυση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και η γνωριμία των μαθητών με την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, ενώ φιλοδοξία της ΕΕΛΑ είναι η επέκταση του διαγωνισμού και σε άλλες πολιτείες των Η.Π.Α. καθώς επίσης και σε άλλους τομείς της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Ο κ. Χρυσουλάκης συνεχάρη την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών Αμερικής για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση του μαθητικού διαγωνισμού. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους εκπαιδευτικούς και σε όλα τα ομογενειακά και δημόσια σχολεία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και τη συμβολή τους στην εξοικείωση των μαθητριών και μαθητών με την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό, ενώ επαίνεσε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό.

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα www.staellinika.com, η οποία αποτελεί προϊόν συνέργειας του Υπουργείου Εξωτερικών και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και παρέχει εφαρμογές Ελληνικής Γλώσσας, Μυθολογίας και Πολιτισμού σε Έλληνες της Ομογένειας και φίλους της Ελλάδας. Ο κ. Χρυσουλάκης παρότρυνε τις μαθήτριες και τους μαθητές να περιηγηθούν στην πλατφόρμα και να ανακαλύψουν «τον μαγικό κόσμο της ελληνικής Μυθολογίας, της Ιστορίας και του Πολιτισμού με όχημα τη μοναδική Ελληνική Γλώσσα μας».

Τέλος, στο μήνυμά του ο κ. Χρυσουλάκης επεσήμανε: «Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού από την αρχή της ίδρυσής της προσπαθεί να βοηθά όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά Ελλήνων του εξωτερικού και φίλων της Ελλάδας να μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα. Παράλληλα, στέκεται αρωγός σε παρόμοιες καινοτόμες πρωτοβουλίες που απευθύνονται στους Έλληνες και φίλους της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο».

 

Αφήστε μια απάντηση