Κύπρος Μουσική Χωρίς κατηγορία

WINTER’S VERGE – Ακούσαμε το άλμπουμ τους “The Ballad of James Tig”

 

WINTER’S VERGE – άλμπουμ “The Ballad of James Tig ” (11 Σεπτεμβρίου 2020, Pride & Joy, Γερμανία)

 

Ανακαλώντας στη μνήμη μου το παρελθόν των Winter’s Verge, δε μπορεί παρά να μου προκαλέσει έκπληξη η σταθερή τους πορεία. Πολλά άλμπουμ χωρίς να αφήνουν μεγάλα διαστήματα και παύσεις, όπως δυστυχώς κάνουν πολλές μπάντες στον ελληνικό και κυπριακό χώρο.

Έτος 2020 πια και όντας ήδη αναγνωρισμένοι σαν ίσως η κορυφαία power metal μπάντα από το νησί της Αφροδίτης , επιστρέφουν σε γερμανικό label και μας εξαπολύουν ένα άλμπουμ-κεραυνό με τίτλο «The Ballad Of James Tig» που τους καθιερώνει ακόμα πιο ψηλά στη συνείδησή μας και που αποτελεί ίσως την κορυφαία στιγμή της πλούσιας καριέρας τους.

Μια μπάντα που μοιάζει άξιο τέκνο των Kamelot και των Savatage, με πρωτοφανή ωριμότητα σε εκτελεστικό, συνθετικό και παραγωγικό επίπεδο, χωρίς ίχνος ψεύτικου εντυπωσιασμού και με μια πολύ μεστή φωνή πίσω από το μικρόφωνο, δίνει 9 τραγούδια πραγματικό σεμινάριο για το πώς παντρεύεται σωστά το power metal με τα ορχηστρικά μέρη. Άλλος ένα συνδετικός κρίκος τα γυναικεία οπερατικά φωνητικά που χρησιμοποιούν, όπως και κάποια πιο ήπια μουσικά μέρη, όπου ρίχνουν τις ταχύτητες με την άνεση και την ωριμότητα που τους διακρίνει.

Μιλάμε για ένα μουσικό πάντρεμα σχεδόν ιδανικό, καθώς οι επικές ερμηνείες μαζί με τα ορχηστρικά μέρη, εμπλουτίζουν όμορφα και αναδεικνύουν τις υπέροχες mid-tempo συνθέσεις τους. Οι αναφορές στις 2 μεγάλες μπάντες που προαναφέραμε είναι διάχυτες και ολοφάνερες, αλλά κυρίως αφορούν τα ορχηστρικά μέρη και την τεχνοτροπία στα φωνητικά που θυμίζουν τους Kamelot και τη χρήση των concept και τις συνθετικές δομές που αναφέρονται στους Savatage. Μη φανταστείτε μια μπάντα-κλώνο, αλλά αντίθετα πολύ ώριμους μουσικούς με άποψη που έχουν αποκρυσταλλώσει μετά από δεκαετίες μελέτης και ακουσμάτων.

Εξαιρετικό marketing trick και το εντυπωσιακό εξώφυλλο που δένει απόλυτα με το στιχουργικό concept και σε βάζει σε βάθος στην ιστορία. Σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι πρωταγωνιστής και τα υπέροχα χρώματα του σε μαγνητίζουν με την πρώτη ματιά!

Το «The Ballad Of James Tig» είναι ένας δίσκος απόλυτα αντιπροσωπευτικός για τους Winter’s Verge και αποτελεί την δισκογραφική επιστροφή που τους αρμόζει. Ένα σκαλί παραπάνω για τη μπάντα και μας ανοίγει η όρεξη για το μέλλον. Η αίσθηση του ποιοτικού power metal για ανοιχτά μυαλά και αυτιά δηλώνει παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια του δίσκου!

https://www.facebook.com/WintersVerge/

https://www.youtube.com/channel/UCpVvSTeqlY7YEqXc1b7BFlg

I Accept – official lyric video

https://www.youtube.com/watch?v=Y8T7L-SXtRo

 

 

Αφήστε μια απάντηση