‘Αρθρα Hephaestus Wien Αυστρία Παροικιακά Νέα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ

 

Κωνσταντίνου Αποστολόπουλου

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, από ώρα 07.00 έως 17.00 θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, Διαμερισματικών Συμβουλίων και του νέου Δημάρχου της Βιέννης για τα επόμενα 5 χρόνια.

Οι εκλογές είναι διπλές.  Ένα ψηφοδέλτιο για δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι θα είναι 100 και ένα ακόμα για 40 έως 60 (ανάλογα με τους κατοίκους του διαμερίσματος) διαμερισματικούς αντιπροσώπους.

Στην Βιέννη το δημοτικό συμβούλιο είναι ταυτόχρονα και κοινοβούλιο του κρατιδίου.

Στις εκλογές ψηφίζουν όσοι είναι άνω των 16 ετών, είναι κάτοικοι Βιέννης και έχουν Aυστριακή υπηκοότητα. Όσοι έχουν υπηκοότητα μιας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψηφίζουν μόνο για τα διαμερισματικά συμβούλια. Για το δημοτικό συμβούλιο ψηφίζουν οι Aυστριακοί πολίτες γιατί αυτό αποτελεί ταυτόχρονα και το κοινοβούλιο του κρατιδίου.

Πληροφορίες για το εκλογικό κέντρο στο οποίο μπορεί κάποιος να ψηφίσει λαμβάνει ταχυδρομικά δύο περίπου εβδομάδες πριν την ψηφοφορία. Στο εκλογικό τμήμα χρειάζεται έγγραφο ταυτοποίησης όπως διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, καθώς στυλό και μάσκα (λόγω Covid19). Υπάρχει επίσης το δικαίωμα στην επιστολική ψήφο για αυτούς που δεν μπορούν να προσέλθουν στο εκλογικό κέντρο.

Θέματα που απασχολούν αυτές τις εκλογές τα οποία αναφέρονται στα προγράμματα των υποψήφιων ενδεικτικά είναι: Ασφάλεια, κλίμα, μεταναστευτικό, νέα κτιριακά συγκροτήματα, στέγαση στα κοινοτικά διαμερίσματα, αντιμετώπιση του Covid, τουρισμός, υλοποίηση διαφόρων νέων έργων, κοινωνικές και πολιτιστικές συγκρούσεις, ποδηλατοδρόμοι, νέες θέσεις εργασίας, ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, κοινωνικά επιδόματα, ενσωμάτωση και παράλληλες κοινωνίες, όρια ταχύτητας, θέσεις στάθμευσης, εκπαιδευτικό σύστημα και άλλα πολλά.

 

Οι παρατάξεις που συμμετέχουν στις εκλογές είναι δώδεκα:

 

 1. Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Αυστρίας SPÖ, το οποίο εκπροσωπείται από τον νυν δήμαρχο Michael LUDWIG.
 2. Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα ÖVP, το οποίο εκπροσωπείται από τον Gernot BLÜMEL.
 3. Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας FPÖ, το οποίο εκπροσωπείται από τον Dominik NEPP.
 4. NEOS – H Νέα Αυστρία και Φιλελεύθερο Φόρουμ, Christoph WIEDERKEHR.
 5. GRÜNE, Birgit Hebein.
 6. LINKS, Anna SVEC.
 7. Team STRACHE, Heinz – Christian STRACHE.
 8. Liste SÖZ, Martha BISSMANN.
 9. BIERPARTEI, Marco POGO.
 10. VOLT, Alexander HARRER.
 11. WIFF
 12. PRO

 

Κωνσταντίνος ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, LLM

Δικηγόρος, Δημοσιογράφος

Тηλ. 0043 68864347809, 0030 6947998299

e-mail: apostolopouloslaw@gmail.com

 

 

Αφήστε μια απάντηση