Νέα Ομογένεια

ΒΡΑΒΕΙΑ «ΑΡΓΩ» / ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ

Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννη Χρυσουλάκη.

Εξοχότατη κυρία Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Πανιερώτατε,

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Κύριοι Βουλευτές,

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε και μέλη της Επιτροπής αξιολόγησης,

Κύριε τέως Επίτροπε,

Αξιότιμοι επίσημοι προσκεκλημένοι,

Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που βρίσκομαι απόψε μαζί σας, σ’αυτή τη λαμπρή γιορταστική βραδιά. Επιτρέψτε μου κατ’ αρχήν να συγχαρώ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κυρία Σακελλαροπούλου, η οποία πάντα στηρίζει και προωθεί πράξεις και δράσεις αριστείας και καλών αγώνων.

Να συγχαρώ, φυσικά, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής των Βραβείων που είχαν την ιδέα της θέσπισής τους και έχουν συμβάλει, ώστε τα Βραβεία «ΑΡΓΩ» να είναι πλέον ένας αναγνωρισμένος θεσμός.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους βραβευόμενους της αποψινής εκδήλωσης που κάνουν πράξη το «Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων».

Κυρίες και κύριοι,

Ο συμβολισμός της μυθολογίας της Αργούς και του ταξιδιού για το «χρυσόμαλλο δέρας» δείχνει ότι δεν υπάρχουν μονοπάτια που δεν μπορούν να περπατηθούν, κορυφές που να μη μπορούν να κατακτηθούν, προκλήσεις που να μη μπορούν να κερδηθούν. Όσοι βραβεύεσθε σήμερα το αποδεικνύετε περίτρανα με τη στάση ζωής σας, με τις επιδόσεις και με την επιτυχία σας,  ο καθένας στον τομέα της ειδικότητάς του.

Μέσα σας μιλά η δική σας Αργώ, η φωνή της καρδιάς σας που σας ωθεί ολοένα και πιο ψηλά, αλλά μιλά και το ιερό κλαδί της Δωδωναίας γης που έχει στην πλώρη της, μιλά η φωνή της πατρίδας μας, μιλά η ελληνική κληρονομιά που είναι φάρος και πυξίδα στο ταξίδι σας.

Ως Έλληνες που δραστηριοποιείστε εκτός Ελλάδος, ως Διεθνείς Έλληνες, μας κάνετε ιδιαίτερα περήφανους. Όχι μόνον για την τεράστια προσφορά σας είτε για την προσωπική σας επιτυχία, αλλά και γιατί αποτελείτε λαμπρό παράδειγμα και οδηγό για τη νέα γενιά. Και επιπλέον, γίνεστε πανάξιοι εκπρόσωποι της χώρας μας στο εξωτερικό, αναδεικνύοντας την ήπια ισχύ της και τον πολιτισμό της.

Εμείς στηρίζουμε και θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε αμέριστα την πρωτοβουλία του θεσμού των βραβείων. Είμαστε κοντά σας και μαζί σας και δίπλα σας.

Και πάλι, θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

Σας ευχαριστώ.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση