Κύπρος Νέα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα φιλοξενήσει τη Διακοιν. Συνέλ. της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) στην Κύπρο

Η Βουλή θα φιλοξενήσει Διευρυμένη Συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και των Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) στην Κύπρο

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα φιλοξενήσει, μεταξύ 16 και 19 Μαρτίου 2023, στη Λεμεσό, Διευρυμένη Συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και των Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), με πρωτοβουλία του επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ κ. Πανίκου Λεωνίδου. Μέλη επίσης της κυπριακής αντιπροσωπίας είναι οι βουλευτές κ.κ. Ευθύμιος Δίπλαρος, Μαρίνος Μουσιούττας και Ηλίας Μυριάνθους.

Της Διευρυμένης Συνεδρίασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 16 Μαρτίου, θα προεδρεύει ο Γενικός Γραμματέας της ΔΣΟ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και σε αυτήν θα συμμετάσχουν πέραν των είκοσι βουλευτών από δεκατέσσερα Κοινοβούλια μέλη της ΔΣΟ, κυρίως από την ευρύτερη περιφέρεια της Ανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων, του Καυκάσου και της Ανατολικής Μεσογείου. Τη Συνεδρίαση θα απασχολήσουν θέματα που αφορούν το έργο και τις δραστηριότητες της Συνέλευσης, ενόψει της επικείμενης 30ης επετειακής Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ.

Την Παρασκευή, 17 Μαρτίου, οι σύνεδροι θα μεταβούν στη Λευκωσία, όπου θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο και την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου και θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνο Κόμπο.

Το Σάββατο, 18 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού εκδήλωση για την παρουσίαση αφιερωματικού τόμου της ΔΣΟ, με τίτλο «Αγία Σοφία: Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο», στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου. Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν ως ομιλητές διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί. Θα παραστούν πολιτικοί και εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι, περιλαμβανομένων βουλευτών, μελών του διπλωματικού σώματος, καθώς και εκπροσώπων άλλων φορέων και θεσμών.

Εξάλλου, στο πλαίσιο του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν χώρους θρησκευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου.

 

Αφήστε μια απάντηση