Georg Gstrein Ομογένεια

Χριστούγεννα με τη «Φωνή της Ελλάδας»: Από 19.12.2022 έως 25.12.2022

 

Η «Φωνή της Ελλάδας», το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, γιορτάζει τα Χριστούγεννα με τους Έλληνες του κόσμου! Μ’ ένα πλούσιο πρόγραμμα διασχίζει όλη τη γη και ανταλλάσσει ευχές με τους ξενιτεμένους συμπατριώτες μας. Ταξιδεύει στις θάλασσες και ανταμώνει με τους ναυτικούς και καπετάνιους των ελληνικών ποντοπόρων πλοίων. Μεταδίδει εκπομπές με κάλαντα, ήθη και έθιμα, παραδοσιακή και λαϊκή μουσική αλλά και χριστουγεννιάτικα ελληνικά παραμύθια.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Το εορταστικό πρόγραμμα της «Φωνής της Ελλάδας» αρχίζει από τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου με την αγγλόφωνη εκπομπή για το ελληνικό τραγούδι «Greek Music Express» (15:00-16:00 ώρα Ελλάδας). Ο Ηρακλής Οικονόμου αφιερώνει την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα (19/12 έως 23/12) στα τραγούδια για παιδιά, με συνθέσεις των Διονύση Σαββόπουλου, Μάνου Λοΐζου, Θάνου Μικρούτσικου, Τατιάνας Ζωγράφου, Σταύρου Παπασταύρου, Νότη Μαυρουδή κ.α.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στην εκπομπή «Κουβέντες Μακρινές» (12:00-13:00 ώρα Ελλάδας). Η Νατάσα Βησσαρίωνος φιλοξενεί τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’. Ο οποίος θα στείλει τις ευχές του στον Απόδημο Ελληνισμό όπου γης.

Παραμονή Χριστουγέννων, Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Με ήθη και έθιμα του Δωδεκαημέρου, και ελληνικά κάλαντα αρχίζει το πρωινό της παραμονής των Χριστουγέννων. Στην εκπομπή «Καλές θάλασσες» (08:00 – 10:00 ώρα Ελλάδας) καλεσμένη του Αντώνη Καραγιαννάκη είναι η Δ/ντρια του Λαογραφικού Μουσείου και Αρχείου της Φιλοσοφικής Σχολής του παν/μιου Αθηνών, καθηγήτρια Λαογραφίας Μαριάνθη Καπλάνογλου που θα μιλήσει για τη λαογραφία της θάλασσας και θα ξεναγήσει τους ακροατές στο Λαογραφικό Μουσείο του ΕΚΠΑ.
Ο συγγραφέας, δημιουργός ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ τέχνης και πολιτισμού, και διδάκτωρ συγκριτικής γραμματολογίας της Σορβόννης Γιώργος Αρχιμανδρίτης, είναι φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Η δική μας πόλη» (20:00-21:00 ώρα Ελλάδας). Συνομιλεί με τον Θέμη Ροδαμίτη για το συγγραφικό του έργο που περιλαμβάνει βιβλία για τους: Μίκη Θεοδωράκη, Θόδωρο Αγγελόπουλο, Μελίνα Μερκούρη, Γιάννη Μπεχράκη, Τίτο Πατρίκιο και για το Παρίσι όπου ζει και την ελληνική παρουσία στην πόλη.

Ανήμερα Χριστούγεννα, Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Τα ωραιότερα χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τις φωνές του Νατ Κινγκ Κόουλ, του Φρανκ Σινάτρα, της Μπίλι Χόλιντεϊ, του Λούις Άρμστρονγκ, της Τζούντι Γκάρλαντ και άλλων σπουδαίων ερμηνευτών έχει συγκεντρώσει στη δίωρη εκπομπή «Ταξιδεύοντας με φως ελληνικό» (10:00–12:00 ώρα Ελλάδας), ο Γιάννης Παπουτσάκης.
Η εκπομπή «Η δική μας πόλη» (12:00-14:00 ώρα Ελλάδας) με τον Θέμη Ροδαμίτη παρουσιάζει ένα δίωρο εορταστικό πρόγραμμα αφιερωμένο στον Απόδημο Ελληνισμό και κυρίως στους ναυτικούς που βρίσκονται μακριά από τους δικούς τους, με τον Μπάμπη Τσέρτο, τη Νάντια Καραγιάννη και τον Νίκο Καραγιάννη, με αγαπημένα λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια των συνθετών και ερμηνευτών που έζησαν στις γειτονιές του Πειραιά και της Κοκκινιάς, και άφησαν ένα μουσικό θησαυρό που αγαπήθηκε και τραγουδήθηκε εντός και εκτός Ελλάδας.
Ένα «ζωντανό» ξεφάντωμα με αγαπημένα λαϊκά τραγούδια έχει ετοιμάσει η Έλενα Φαληρέα στην εκπομπή «Λαϊκοί Δρόμοι» (14:00 – 16:00 ώρα Ελλάδας).
Ο Δημήτρης Κοντογιάννης στην εκπομπή «Η Παγκόσμια Φωνή μας» (18:00 – 19:00 ώρα Ελλάδας) πραγματοποιεί ένα ραδιοφωνικό ταξίδι με στάσεις σε διαφορετικές χώρες σ’ όλο τον κόσμο, συναντώντας Έλληνες της Διασποράς που θα μιλήσουν για τα έθιμα των Χριστουγέννων στις χώρες που μένουν.
Με μια ιστορική αναδρομή από τα spiritual songs και τα gospel του 1930 μέχρι τα ρεμπέτικα και τα παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, συμπληρώνει την εορταστική βραδιά των Χριστουγέννων ο Γιάννης Σπυρόπουλος Μπαχ στην εκπομπή «Φυσάει ο μπάτης, φυσάει το κύμα» (20:00 – 22:00 ώρα Ελλάδας).

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Με χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από κάθε περιοχή της Ελλάδας και με μια αναζήτηση στις ρίζες του εθίμου των καλάντων στην εποχή του Ομήρου, υποδέχεται τους ακροατές η Μαριάννα Πετρούλια και η εκπομπή «Κάθε τόπος και τα τραγούδια του» (08:00 – 10:00 ώρα Ελλάδας).
Τη σκυτάλη παίρνει ο Προκόπης Αγγελόπουλος και η εκπομπή «Πάρε τον χρόνο σου» (10:00-12:00 ώρα Ελλάδας) με τηλεφωνικές ευχές από την ελληνική περιφέρεια, σ’ όλο τον κόσμο, όπου υπάρχουν Έλληνες.
Ακολουθεί η εκπομπή «Έλληνες παντού», όπου ο Θανάσης Χούπης ανταλλάσσει ευχές με συμπατριώτες μας, από την Κύπρο της 48χρονης κατοχής μέχρι την ανατολική Ουκρανία του συνεχιζόμενου πολέμου (12:00 – 14:00 ώρα Ελλάδας).
Ο Ηρακλής Οικονόμου φωτίζει μια ακόμη διεθνή πτυχή του ελληνικού τραγουδιού, τη σύνδεση με τη μπλουζ μουσική και στην εκπομπή “Greek Music Express” εστιάζει στη συνεργασία του Λουκιανού Κηλαηδόνη με την Preservation Hall Jazz band (14:00-15:00 ώρα Ελλάδας).
Χριστουγεννιάτικα παραμύθια από την αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν οι ακροατές, στην εκπομπή της Μαρίας Κουτσιμπύρη «Τα ξωτικά της παράδοσης» (15:00-16:00 ώρα Ελλάδας).
Στην εκπομπή «Η παγκόσμια φωνή μας», ο Δημήτρης Κοντογιάννης φιλοξενεί Έλληνες της Διασποράς απ’ όλο τον κόσμο (16:00–17:00 ώρα Ελλάδας).
Τέλος, ο Γιάννης Σπυρόπουλος Μπαχ «μπλέκει» θρησκευτικές μελωδίες από τη ρεμπέτικη, jazz, παραδοσιακή, blues μουσική σκηνή με ξεχωριστό τρόπο στην εκπομπή «Φυσάει ο μπάτης, φυσάει το κύμα» (20:00 -22:00 ώρα Ελλάδας).

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Δύο από τους σημαντικότερους νέους εκπροσώπους της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, την Ειρήνη Δερέμπεη και τον Κάρολο Κουκλάκη υποδέχεται στο στούντιο ο Προκόπης Αγγελόπουλος στην εκπομπή «Πάρε τον χρόνο σου» (10:00-12:00 ώρα Ελλάδας).
«Θαλασσάκι μου» είναι ο τίτλος της συναυλίας του Γιώργου Νταλάρα που θα μεταδώσει αποκλειστικά η «Φωνή της Ελλάδας» σε ζωντανή σύνδεση με το Christmas Theatre (20.30 ώρα Ελλάδας). Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια για τη θάλασσα και τους θαλασσινούς, μελοποιημένα ποιήματα από μεγάλους συνθέτες, νέα τραγούδια που έχουν ήδη αγαπηθεί καθώς και τραγούδια «κειμήλια» της λαϊκής και της δημοτικής μας παράδοσης, που παραμένουν στα χρόνια αξεπέραστα. Συμμετέχουν οι: Παντελής Θαλασσινός, Κώστας Αγέρης, Μαρία Αναματερού, Γιάννης Διονυσίου, Βιολέτα Ίκαρη, Ασπασία Στρατηγού, Αλέξανδρος Τζουγανάκης και η παιδική χορωδία Σπύρου ΛάμπρουΗ συναυλία είναι  αφιερωμένη στους Έλληνες ναυτικούς που περνούν τις γιορτές μακριά από τους δικούς τους, ταξιδεύοντας στις θάλασσες του κόσμου.

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ)https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Tην ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

 

Αφήστε μια απάντηση