Hephaestus Wien Ράδιο

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Η φωνή των ποιητών»

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στις 18:00

«Φωνή της Ελλάδας», το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Η φωνή των ποιητών στη Φωνή της Ελλάδας» την Πέμπτη 21 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στο Studio Ε, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Σύγχρονοι Έλληνες ποιητές και ποιήτριες θα συμμετέχουν στην εκδήλωση διαβάζοντας στίχους από ποιήματά τους, ενώ δεν θα απουσιάσει και η ελληνική ποιητική λαλιά της Διασποράς. Πρόκειται για ποιητές και ποιήτριες που έχουν συμμετάσχει στο podcast της Φωνής της Ελλάδας, «Ο ποιητής/Η ποιήτρια της εβδομάδας», την πρώτη χρονιά που πραγματοποιήθηκε. Το 2025 προγραμματίζεται εκδήλωση με ποιητές που συμμετείχαν τις επόμενες χρονιές. Ένα podcast που μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει περίπου 120 ποιητές.
Η «Φωνή της Ελλάδας» είναι το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που δίνει χώρο και χρόνο στη σύγχρονη ελληνική ποίηση.

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση συμμετέχουν οι ποιητές και οι ποιήτριες (με αλφαβητική σειρά):
Αλεξίου Νίκος, Αρβανίτης Παναγιώτης, Βέης Γιώργος, Βιστωνίτης Αναστάσιος, Γκρης Ηλίας, Ευσταθιάδης Γιάννης, Θανοπούλου Κατερίνα, Καναβούρης Κώστας, Καρατζάς Διονύσης, Κατσίμης Σπύρος, Κυπαρίσσης Πάνος, Λίλλης Γιώργος, Μάινας Αλέξιος, Μοδινού Εύα, Νικολαΐδης Χαρίλαος, Παμπούδη Παυλίνα, Παπαδόπουλος Χρίστος, Παπαχαράλαμπος Κωνσταντίνος, Παπουτσάκης Γιάννης, Πασχάλης Στρατής, Πατακιά Μαρία, Πατρίκιος Τίτος, Πρατικάκης Μανόλης, Ρακόπουλος Θοδωρής, Σιδηρά Αγγελική, Σταμπόγλης Σταύρος, Στεφάνου Λίνα, Τσαΐτα Τσιλιμένη Βάλια, Χριστοδούλου Δήμητρα.

Παράλληλα, στο στούντιο Ε του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, θα ακούσουμε τραγούδια μελοποιημένης ποίησης. Συμμετέχουν οι μουσικοί-ερμηνευτές:
Μήδεια Χουρσουλίδου – τραγούδι
Λουκία Παλαιολόγου – τραγούδι
Μαρία Ρεμπούτσικα – βιολί
Αλέξης Κώστας – κρουστά
Γεωργία Παπαδάτου – κλασική κιθάρα
Αλίκη Μαρκαντωνάτου – αρχαία λύρα, πιάνο

Συντονίζει και παρουσιάζει η δημοσιογράφος Νατάσα Βησσαρίωνος.

Η εκδήλωση «Η φωνή των ποιητών στη Φωνή της Ελλάδας» θα μεταδοθεί απευθείας από τη «Φωνή της Ελλάδας» για τους Έλληνες σ’ όλο τον κόσμο, θα μαγνητοσκοπηθεί για το Αρχείο της ΕΡΤ και θα αναρτηθεί on demand.

Τρόποι Ακρόασης:

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως  TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer: Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Αφήστε μια απάντηση