Ομογένεια

Η ΒΙΕΝΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

Στο πλαίσιο των διαλέξεων που γίνονται κάθε Πέμπτη από το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) (www.elisme.gr) στην Αθήνα, ο πρώην οικονομικός διπλωμάτης της Ελλάδος, συγγραφέας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του  ΕΛΙΣΜΕ κ. Γεώργιος Δουδούμης, πρόκειται να μιλήσει την προσεχή Πέμπτη, 1η Ιουλίου 2021, ώρα Ελλάδος 18:00, με θέμα τη Βιέννη των Ελλήνων. Η ομιλία θα είναι λόγω της πανδημίας διαδικτυακή.

Ο ομιλητής θα αναφερθεί στον ελληνισμό της Βιέννης του 18ου και 19ου αιώνα. Μετά την εισαγωγή θα γίνει αναφορά στο ιστορικό των δύο ελληνικών κοινοτήτων της Βιέννης, του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Τριάδος. Στη συνέχεια θα γίνει αναφορά στους Έλληνες εμπόρους της Βιέννης και στις δραστηριότητές τους. Τέλος, θα αναφερθεί στους λόγιους που δραστηριοποιήθηκαν στη Βιέννη και στην εκπαιδευτική & εκδοτική δραστηριότητά τους.

Η διάρκεια της ομιλίας προβλέπεται να διαρκέσει μια ώρα. Μεταξύ του πρώτου και δεύτερου και μεταξύ του δεύτερου και τρίτου μέρους της ομιλίας, όπως και μετά το πέρας αυτής, μπορούν να γίνουν μέσω του chat ερωτήσεις στον ομιλητή.

Link Zoom

https://zoom.us/j/2463957163?pwd=SmY2Vk5XblRwSVRuRjZvajI3eHRTQT09

το Meeting ID: 246 395 7163  και με Passcode: 12345

Λιγι αλόγια γι ατον Ομιλητή

Ο Γεώργιος Δουδούμης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΙΣΜΕ, απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  και   κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος  Εξειδίκευσης στη Διοικητική των Επιχειρήσεων.

Στο χρονικό διάστημα 1975-2010 υπηρέτησε 29 χρόνια ως οικονομικός διπλωμάτης της Ελλάδος στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Μόναχο και στις Πρεσβείες της Ελλάδος στη Σαουδική Αραβία, στη Γιουγκοσλαβία,  στην Ολλανδία, στην Αλβανία, στη Βουλγαρία, στην Ισπανία και στη Γερμανία. Υπηρέτησε και 6 χρόνια στην Αθήνα ως στέλεχος, διαδοχικά, των υπουργείων Εμπορίου, Εθνικής Οικονομίας και Εξωτερικών, με αρμοδιότητα εμπορικά και οικονομικά θέματα.

Έχουν εκδοθεί 26 βιβλία του, τα περισσότερα των οποίων με θέμα τα Βαλκάνια όπως και 9 συμμετοχές του σε συλλογικά έργα. Ένα από τα βιβλία του έχει εκδοθεί και στη βουλγαρική γλώσσα. Μελέτες, άρθρα και συνεντεύξεις του, που αφορούν κυρίως τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδος και των χωρών στις οποίες υπηρέτησε καθώς και την τρέχουσα οικονομική κρίση της Ελλάδος έχουν δημοσιευθεί σε  περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχουν αναρτηθεί σε ηλεκτρονικές εφημερίδες.

Στη Βιέννη, για την οποία θα μας μιλήσει σήμερα, έχει ζήσει τριάμισι χρόνια ως μαθητής Γυμνασίου.

 

Αφήστε μια απάντηση