Ομογένεια

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στην Ι. Μ. Αυστρίας

 

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και εφέτος η Εθνική Παλιγγενεσία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος Βιέννης.

Ειδικές οι συνθήκες: 200 χρόνια εφέτος που αποτινάξαμε το ζυγό αλλά και παγκόσμια πανδημία που περιορίζει κάθε τελετή.

Τη Δοξολογία λάμπρυνε ο Μητροπολίτης Αυστρίας, Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιος και παρέστη η Πρέσβυς κυρία Αικατερίνη Κόικα  με σύσσωμο το διπλωματικό και προξενικό σώμα της Ελλάδος στην Αυστριακή Πρωτεύουσα. Από πλευράς Κύπρου ήταν παρούσα η Πρέσβυς κυρία Έλενα Ράφτη.

Παρόντες ήταν και οι περισσότεροι από τους ελληνικούς Συλλόγους της Βιέννης. Στο τέλος της Δοξολογίας όλοι ψάλανε τον Εθνικό Ύμνο και ο Πρόεδρος του Κυπριακού Πολιτιστικού Κέντρου Βιέννης και γνωστός Βαρύτονος, Κύρος Πατσαλίδης ερμήνευσε εξαιρετικά το “ξύπνα καημένε μου ραγιά”, το δεύτερο μας εθνικό ύμνο.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας όλο το εκκλησίασμα κατευθύνθηκε προς τον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου όπου υπάρχει η αναμνηστική πλακέτα στην μνήμη του Ρήγα Φεραίου. Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής Του και των συντρόφων Του.

 

 

Εκτός από τα στεφάνια που κατετέθησαν οι Πρέσβεις της Ελλάδος και της Κύπρου, έδωσαν το παρών οι περισσότεροι Ελληνικοί Σύλλογοι της Βιέννης:

Η Ελληνική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου, η Ελληνική Κοινότητα Αγίας Τριάδας, η Εθνική Σχολή Βιέννης, ο Διαπολιτιστικός Σύλλογος Μακεδονία Αυστρίας, το Κυπριακό Πολιτιστικό Κέντρο Βιέννης, ο Σύλλογος ΑΧΕΠΑ Βιέννης και ο Hephaestus Wien – Österreichisch/Griechischer Integrationsverein κα

Αφήστε μια απάντηση