Ειδήσεις Ελλάδα

Απαράδεκτη συμπεριφορά κάτοικων πολυκατοικίας σε βάρος νοσηλεύτριας ΜΕΘ

 

Νοσοκομείο Σωτηρία ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς Covid19. Εκεί, όπως σε όλα τα αντίστοιχα νοσοκομεία, Ιατροί, Νοσηλευτές εργάζονται χωρίς να υπολογίζουν πόσες ώρες είναι άυπνοι και τις ελλείψεις που υπάρχουν. Ξεκλέβουν λίγες ώρες να πάνε σπίτι τους να κάνουν ένα μπάνιο να αλλάξουν ρούχα και να επιστρέψουν.

Ένας από αυτούς τους Ήρωες είναι η Βάλια νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ Σωτηρία. Έψαχνε να μετακομίσει σε καινούργιο διαμέρισμα. Βρήκε και έδωσε την προκαταβολή για να το κλείσει, χωρίς να υπολογίζει τους ενοίκους της Πολυκατοικίας.

Αίσχος από την μεριά τους. Μόλις έμαθαν που εργάζεται, ανάγκασαν τον ιδιοκτήτη να ακυρώσει την συμφωνία. Απαράδεκτοι με Α κεφαλαίο.

Η ίδια έγραψε:

Βάλια

“Μετράω 9 μήνες που εργάζομαι σε νοσοκομείο αναφοράς. Αρχικά ήταν όλα άγνωστα για όλους μας και ο φόβος επικρατούσε. Γνωστοί και φίλοι, μου έλεγαν πως μπορώ και δουλεύω σε αυτές τις συνθήκες και με ρωτούσαν αν φοβάμαι.

Φοβάμαι έλεγα αλλά προσέχω.

Καθώς οι μέρες περνούσαν έβλεπα τα βλέμματα τους πάνω μου με αγωνία, καχυποψία και φόβο. Όσοι ήξεραν πού δουλεύω έκαναν ένα βήμα πίσω. Δε τους κατηγόρησα ποτέ, τους κατανοούσα.

Πριν λίγο καιρό έψαχνα να βρω σπίτι, βρήκα, το έκλεισα, έδωσα εγγύηση και μια μέρα μετά με πήρε ο ιδιοκτήτης να μου το ακυρώσει γιατί έμαθε η πολυκατοικία ότι δουλεύω σε ΜΕΘ και φοβήθηκαν ότι θα τους κολλήσω. Ξαφνιάστηκα. Στεναχωρήθηκα. Έκλαψα.

Έκλεισα το τηλέφωνο και με δάκρυα στα μάτια έφυγα για την δουλειά. Ένιωθα οργή και θυμό.

Οι συνάδελφοι μου και εγώ έχουμε υποστεί αρκετές φορές κοινωνικό ρατσισμό αυτούς τους μήνες και ας προσέχουμε και ας έχει γεμίσει η μούρη μας σπυριά και σημάδια από τις μάσκες.

Είμαι η Βάλια, λοιπόν και είμαι πάλι αρνητική.”

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση