Παροικιακά Νέα Πολιτισμικά

“ ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21” Από μια Ελληνίδα στην Αυστρία

 

Την Κωνσταντίνα Φαρμάκη την γνωρίσαμε προ τριετίας όταν παρουσίασε τον “ανθό της ψυχής” της στην Βιέννη. Σήμερα έχουμε την χαρά να την φιλοξενούμε και πάλι στην εφημερίδα μας γιατί συμμετέχει με το ατελιέ της “ konsfarm-Art” Atelie στην ημέρα των “18. NO Tage der Offenen Ateliers” στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2020 και μας προσκαλεί να την επισκεφτούμε.

 

 

Εκεί θα χούμε την χαρά πρώτοι εμείς να δούμε μια σειρά έργων με τίτλο “ Ελευθερία ή Θάνατος” αφιερωμένη στους ήρωες της Εθνικής Παλιγγενεσίας με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση των Ελλήνων για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού το 1821.

Προς το παρόν σας παρουσιάζουμε ένα μικρό δείγμα της δουλειάς της με το πορτρέτο του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Μία σειρά η οποία το επόμενο έτος θα ταξιδέψει για να παρουσιαστεί στην Ελλάδα ,στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα σε όλη την επικράτεια για την ιστορική επέτειο. Το 2021 είναι ένα επετειακό έτος για την Ελλάδα. Η Κωνσταντίνα Φαρμάκη μέσα από τις δημιουργίες πορτρέτων, με τα πινέλα της ,με χρώμα και πολλή αγάπη τιμά τους ήρωες του 1821 και φέρνει σε επαφή με την ιστορία της χώρας της τους Αυστριακούς πολίτες και όχι μόνον…

 

 

Στην Κωνσταντίνα Φαρμάκη, που είναι μέλος του Συλλόγου μας, της ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο της και κάθε δυνατή επιτυχία!

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Η Κωνσταντίνα Φαρμάκη είναι πτυχιούχος Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης του τμήματος Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας.

       Γεννήθηκε στον Καρδαμά νομού Ηλείας το 1956 και μεγάλωσε στο Αιγάλεω Αττικής. Ζει και Εργάζεται στην Αυστρία. Είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος. Έχει παρουσιάσει επτά ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Με πολλές συμμετοχές σε ομαδικές Διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις. Ο άνθρωπος που την ενθάρρυνε να εκθέσει τα έργα της ήταν ο αείμνηστος καθηγητής Μάκης Βαρλάμης.

      Έχει πλούσια ακτιβιστική και εθελοντική δράση σε επιστημονικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς με πυρήνα το παιδί. Ασχολείται με την αρθρογραφία και την κριτική και παρουσίαση Έργων και βιβλίων. Παράλληλα διοργανώνει και επιμελείται  εκθέσεις έργων ζωγραφικής και παρουσιάσεις βιβλίων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έργα της βρίσκονται σε προσωπικές συλλογές σε Αυστρία, Ελλάδα, Αμερική, Ολλανδία και Μαδαγασκάρη. ‘Έχει δε ασχοληθεί στο παρελθόν, με τις εορταστικές και καρναβαλικές εκδηλώσεις δήμων και κοινοτήτων.

      Πολιτιστική Ακόλουθος Αυστρίας του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδας. Μέλος του Kulturvernetzung Niederoesterreich, μέλος σε διάφορους πολιτιστικούς και διαπολιτισμικούς συλλόγους και ομάδες εικαστικών . Επιστημονική συνεργάτης της Meg Art Gallery Αθήνας και της Νέας Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς. Καλλιτεχνική συνεργάτης (εικαστική επιμέλεια σκηνικών και κοστουμιών) του Θεάτρου “ 4 εποχές-Γιάννης Μόρτζος” Αθήνας. 

       Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις  για την εθελοντική της δράση και προσφορά, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία το 1998 ,από την Επιτροπή διεξαγωγής Παραολυμπιακών Αγώνων 2004 , από την Επιτροπή Special Olympics 2011 και από πολλούς συλλόγους και φορείς .

 Στοιχεία επικοινωνίας     

 Konstantina Farmaki                                                    

Friedersbach 19/1                                          

3533 Friedersbach

E-mail. constantinavictoros@yahoo.gr, kunsthistorikerin10356@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση