TasosP.-OnLine

Τί κάνει την φετινή συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision τόσο ξεχωριστή

Εχθές δημοσιοποιήθηκε το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο φετινό 66o διαγωνισμό της Eurovision στο Τορίνο της Ιταλίας στις 14 Μαΐου. 

Αυτή είναι η 42η συμμετοχή της Ελλάδας στον διαγωνισμό!

Το τραγούδι είναι αγγλόφωνο και λέγεται “Die together», ενώ η ερμηνεύτρια Αμάντα Γεωργιάδη (ή Amanda Tenfjord) δραστηριοποιείται στη Νορβηγία με πατέρα Έλληνα και μητέρα Νορβηγίδα.

Το τραγούδι είναι μία ατμοσφαιρική εσωτερική μπαλάντα, με minimal παραγωγή και με υπέροχους στίχους, που κορυφώνεται στο δεύτερο μισό.

Αυτή η συνταγή είναι που κάνει το συγκεκριμένο τραγούδι, τόσο ξεχωριστό.

Στη σύνθεση του τραγουδιού η νεαρή ερμηνεύτρια έχει συνεργαστεί με τον Bjorn Helge, ενώ καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή του έπαιξε ο Δημήτρης Κοντόπουλος

“But if we die together now / We will always have each other / I won’t lose you for another / And if we die  / together now / I will hold you until forever”

Η 24χρονη τραγουδίστρια δήλωσε πως έγραψε το τραγούδι έναν χρόνο πριν τον πόλεμο και δεν έχει σχέση ούτε με τον πόλεμο ούτε με την πανδημία. Είναι ένα τραγούδι για την αγάπη. Επίσης σημαντικό είναι πως το τραγούδι είναι για την νεαρή ερμηνεύτρια βιωματικό, αφού το έγραψε μετά από έναν χωρισμό.

«Ο τίτλος του τραγουδιού είναι μεταφορικός, ο καθένας πρέπει να τον ακούσει με τον τρόπο του. Όταν αγαπάς κάποιον, θες να κάνεις τα πάντα»

Το τραγούδι συνοδεύεται από ένα πανέμορφο videoclip σε σκηνοθεσία του Κώστα Καρύδα, με φόντο το μοναδικό τοπίο της ακριτικής Σύμης. Πρωταγωνιστές της ιστορίας μας είναι ένα νεαρό ζευγάρι που επισκέπτεται το νησί στο οποίο γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν. Όμως, αυτή τη φορά όλα είναι διαφορετικά. Τα χαμόγελα και οι ευτυχισμένες στιγμές εναλλάσσονται με την πίκρα, την απογοήτευση και τη ματαίωση που αποτυπώνεται στο βλέμμα όλων μας, όταν συνειδητοποιούμε ότι μια σχέση τελειώνει. Στο ρόλο του αγοριού είναι το μοντέλο Νικόλας Μελαχροινίδης

Την σκηνοθετική επιμέλεια της συμμετοχής μας έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός και project manager του εγχειρήματος είναι ο Ηλίας Κοκοτός.

Η ελληνική συμμετοχή θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό στις 10 Μαΐου.

Λίγα Λόγια την Amanda Tenfjord

Η Αμάντα Γεωργιάδη (ή Amanda Tenfjord όπως είναι το καλλιτεχνικό της) έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στα Ιωάννινα, τα οποία επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι. Όταν ήταν 3 ετών, η οικογένειά της μετανάστευσε στη μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας, που της «έδωσε» και το καλλιτεχνικό της επίθετο. Εκεί και σε ηλικία 5 ετών, η Αμάντα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια. Στα 18 της μπήκε στην ιατρική σχολή, χωρίς να εγκαταλείπει και την αγάπη της για τη μουσική παίρνοντας μέρος σε πολλά φεστιβάλ της χώρας της.

Σ’ ένα από αυτά τράβηξε το ενδιαφέρον μιας μεγάλης δισκογραφικής εταιρείας, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει τον πρώτο της EP δίσκο με τίτλο «First impression» και το καλλιτεχνικό όνομα Amanda Tenfjord, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Το δεύτερο EP της περιέλαβε το τραγούδι «Then I fell in love», το οποίο γνώρισε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία παραμένοντας για περισσότερες από 20 εβδομάδες στο επίσημο top 10 radio chart της Νορβηγίας. Το 2020 το τραγούδι της «Troubled Water» συμπεριλήφθηκε στην τηλεοπτική σειρά «Spinning out» του Netflix ενώ πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το νέο της single «Promises», σε συνεργασία με έναν από τους πιο αξιόλογους καλλιτέχνες στη Σκανδιναβία, τον Thomas Dybdahl. 

Έχει κερδίσει, τέλος, το βραβείο «role model awards» στο byLarm, που είναι το γνωστότερο φεστιβάλ νέας μουσικής της Σκανδιναβίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την καλλιτεχνική της πορεία, η Αμάντα συνεχίζει τις σπουδές της στην Ιατρική, κάνοντας αυτό το διάστημα την πρακτική της σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Νορβηγίας για ασθενείς με COVID-19.

Aναφορικά με την απόφασή της να στείλει τραγούδι για την ελληνική συμμετοχή, η ταλαντούχα νεαρή, είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή της στο GALA: «Πέρυσι, όταν είδα τη Stefania στη Eurovision, είδα ότι είχε επιλεγεί κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο: ένα καλό ποπ σύγχρονο τραγούδι, χωρίς τα έθνικ στοιχεία. Μάλιστα ακόμα και η Νορβηγία, που ποτέ δεν ψηφίζει την ελληνική συμμετοχή, πέρυσι έδωσε βαθμούς στη Stefania. Εκείνη τη στιγμή, λοιπόν, σκέφτηκα για πρώτη φορά ότι μπορεί και το δικό μου ύφος μουσικής, που είναι εξίσου διαφορετικό απ’ ό,τι έστελνε η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια, να έχει την τύχη να μας εκπροσωπήσει».

Αφήστε μια απάντηση