Ομογένεια

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΦΛΩΡΕΝΤΗ

 

Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος

Με θλίψη αποχαιρετούμε τον αληθινό και άξιο Αιγυπτιώτη  Γιώργο Φλωρεντή, τον Αλεξανδρινό αγωνιστή των θεμάτων της ομογένειας και του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, πού έχασε τη μάχη με τον θάνατο σήμερα το πρωί σε ηλικία 58 ετών. Ο Γιώργος Φλωρεντής,  περήφανος πάντα για  την καταγωγή του, την τίμησε και δεν έπαψε πότε να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του από οποιαδήποτε θέση της σπουδαίας διαδρομής του. Για το λόγο αυτό ήταν ιδιαίτερα αγαπητός όχι μόνο στην Αλεξάνδρεια αλλά και στο Κάιρο , πάντοτε παρών στις διακρατικές και διαπολιτισμικές σχέσεις των δύο του πατρίδων, να φροντίζει να αναδεικνύει και να προωθεί τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς, ως συνδετικός κρίκος,ως αραβομαθής άλλωστε πολύτιμος πάντοτε στην επικοινωνία των φορέων.

Ο Γιώργος Φλωρεντής γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1963. Αποφοίτησε από το Αβερώφειο Σχολείο της Αλεξάνδρειας και ήταν πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πολυτεχνείου της Αλεξάνδρειας.

Από το 1989 είχε υπηρετήσει στα Υπουργεία Προεδρίας της Κυβέρνησης, Εθνικής Οικονομίας, Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης, στην Περιφέρεια Αττικής και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Από το Φεβρουάριο του 2015 ήταν Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου. Τον Ιανουάριο του 2017 έγινε ο μόνος Αιγυπτιώτης στην κυβέρνηση Σύριζα απο τη θέση του Ειδικού Γραμματέα Επικοινωνιακού Σχεδιασμού Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής ενώ από τον Οκτώβριο 2017 ορίστηκε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, θέση απο ην οποία παραιτήθηκε μετά τα αποτελέσματα των εκλογών του 2019.

Έχει διατελέσει μέλος στο ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Φοιτητών Αλεξάνδρειας, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνο-Αιγυπτιακής Φιλίας. Συνεργάστηκε με το Προεδρείο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) από το 1995 μέχρι το 2012.Ήταν αναπλ. Μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Ε.Ε.Δ.Α.) εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κι επίσης Συντονιστής του Τμήματος Ελληνισμού της Διασποράς του ΣΥΡΙΖΑ, και μέλος της Ομάδας Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Έκφρασης και Ταυτότητας Φύλου του Τμήματος Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει τιμηθεί με το Μεγαλόσταυρο Σάββα του Ηγιασμένου και το Σταυρό Αγίου Μάρκου Α’ Τάξεως του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Ήταν πάντα περήφανος για τα δύο του παιδιά, τον Κωνσταντίνο και την Ανδριανή.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του αλλά και σε όλο τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό που έχασε ένα πολύτιμο τέκνο του και μεγάλο υποστηρικτή στα θέματα της ομογένειας.

Γιώργο Φλωρεντή, καλό σου ταξίδι στο φως!

 

Αφήστε μια απάντηση