Ειδήσεις Κόσμος Πολιτισμικά

ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

 

Ν.ΝΙΚΗΤΑΡΙΔΗΣ

Παρά τα τουριστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αίγυπτος και εν αναμονή των εγκαινίων του περιβόητου νέου Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου, τρία άλλα μουσεία άνοιξαν φέτος τις πύλες τους με συνολικό κόστος συνδυαστικά 1 δις αιγ. λίρες και συγκεκριμένα : Το Μουσείο Σαρμ Ελ Σέιχ, το Μουσείο Καφρ Ελ Σέιχ και το Μουσείο Βασιλικών Μεταφορών στο Κάιρο.

Το Μουσείο Σαρμ Ελ Σέιχ αποτελεί το πρώτο μουσείο αρχαιοτήτων στο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας και περιλαμβάνει τρεις αίθουσες για εκθέσεις, καθώς και έναν χώρο ψυχαγωγίας αποτελούμενο από μια σειρά από εστιατόρια, παζάρια, παραδοσιακά καταστήματα χειροτεχνίας, ένα ανοιχτό θέατρο και πλατείες για γιορτές και εκδηλώσεις.

Το Μουσείο Καφρ Ελ Σέιχ μέσα στο πάρκο της Σαναά είναι ένα εθνικό μουσείο που τεκμηριώνει την αιγυπτιακή πολιτιστική κληρονομιά, ενώ στοχεύει στη διάδοση της αρχαιολογικής και πολιτιστικής ευαισθητοποίησης σχετικά με το παρελθόν του Κυβερνείου Καφρ Ελ Σέιχ και των γειτονικών κυβερνείων. Το μουσείο αποτελείται από τρεις κύριους εκθεσιακούς χώρους, όπου εκτίθενται αντικείμενα από τις ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο Tell Al-Faraeen, καθώς και από άλλους αρχαιολογικούς χώρους του Κυβερνείου Καφρ Ελ Σέιχ.

Τέλος, το Μουσείο Βασιλικών Μεταφορών βασικά αποκαταστάθηκε, αφού θεωρείται ως ένα από τα παλαιότερα μουσεία του είδους του και ένα από τα σημαντικότερα μουσεία οχημάτων στον κόσμο με την ιδέα ίδρυση του να ανάγεται στη βασιλεία Ισμαήλ. Το ανακαινισμένο μουσείο καλύπτει συνολική έκταση 6.175 τ.μ. και αποτελείται από πολλές αίθουσες.

Αφήστε μια απάντηση