Χωρίς κατηγορία

O Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης προβάλλει τον προορισμό στο Ρουμανικό τουριστικό κοινό

 

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας και τον διευθυντή του κ. Γιώργο Σταφυλάκη φιλοξένησαν το τηλεοπτικό συνεργείο της ταξιδιωτικής εκπομπής «Cap Compas» του κρατικού δικτύου της Ρουμανίας TVR με παρουσιαστή τον κύριο Titi Dinca, σ ’ένα ταξίδι εξοικείωσης προκειμένου να προβάλουν τη Θεσσαλονίκη στο τουριστικό κοινό της Ρουμανίας που αποτελεί μία ισχυρή τουριστική αγορά για την περιοχή.

Η ταξιδιωτική εκπομπή Cap Compas είναι η σημαντικότερη και παλαιότερη ταξιδιωτική εκπομπή στην ρουμανική τηλεόραση και ο παραγωγός και βασικός παρουσιαστής κ. Titi Dinca είναι από τους πιο έμπειρους δημοσιογράφους της Ρουμανίας με μεγάλη θητεία στο κρατικό δίκτυο.

Η εκπομπή προβάλλεται στο TVR2 και στα άλλα κανάλια του δικτύου όπως το TVR1, το TVRhd και το TVR International.

Οι εκπομπές που προκύπτουν από κάθε συνεργασία με το Cap Compas προβάλλονται πάνω από 10 φορές στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο σε διάστημα περίπου 6 μηνών.

Μέσα από τις εκπομπές του ο Ρουμάνος παρουσιαστής προβάλλει την πολιτιστική κληρονομιά, την κουλτούρα, τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία καθώς και τη γαστρονομία, τα έθιμα και τις παραδόσεις κάθε τόπου που επισκέπτεται με μία ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Μαζί με τον κ. Titi Dinca ήταν και η σύζυγός του κα Estela Dinca επίσης παραγωγός και δημοσιογράφος στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο και υπεύθυνη της εκπομπής Universul Credintei η οποία εστιάζει στον θρησκευτικό τουρισμό έχοντας μεγάλη απήχηση στο ρουμανικό κοινό.

Το ζευγάρι των Ρουμάνων δημοσιογράφων απόλαυσαν την διαμονή τους στο κέντρο της πόλης στο ξενοδοχείο Colors Urban Hotel.

Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον γαστρονομικό χάρτη της πόλης φιλοξενούμενοι από το εστιατόριο Sky Bar του Met Hotel και το εστιατόριο Thria όπου ο ιδιοκτήτης του κ. Δημήτρης Τασιούλας περιέγραψε στο ρουμανικό κοινό τα ταξίδια γευσιγνωσίας που μπορεί να κάνει ένας επισκέπτης στη Θεσσαλονίκη.

Η επιτυχημένη φιλοξενία των δύο Ρουμάνων δημοσιογράφων πριν από την εκπομπή αποτυπώθηκε στις ευχαριστίες τους και τα χαμόγελα τους.

Αφήστε μια απάντηση