Κύπρος Νέα

Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής Καθηκόντων Αρχηγού Εθνικής Φρουράς Κύπρου

Την Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Αντγού ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΚΑΛΜΠΟΥΡΤΖΗ», παρουσία του Υπουργού Άμυνας, κ. Μιχάλη Γιωργάλλα, η στρατιωτική τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του Αρχηγού Εθνικής Φρουράς από τον Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη στον Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα.

Του θρησκευτικού μέρους της τελετής προέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Γεώργιος, ενώ σε αυτήν παρέστησαν, μέλη των οικογενειών, φίλοι και συμμαθητές του παραδίδοντα και παραλαμβάνοντα Αρχηγού των Τάξεων 1983 και 1986 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα Μαρίνα Χατζημανώλη, ο Προέδρος κ. Μαρίνος Σιζόπουλος και μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, Πρεσβευτές, μέλη διπλωματικών αποστολών και Ακόλουθοι Άμυνας, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι τοπικών αρχών.

Επίσης ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στυλιανός Παπαθεοδώρου, ο Αρχιπύραρχος κ. Νίκος Λογγίνος, ο τέως Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης,  η Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων κα Άννα Αριστοτέλους, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας κ. Ανδρέας Λουκά, Σύνδεσμοι Αποστράτων και Εφέδρων, ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Λουκάς Χατζήμιχαηλ, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, η Ιεραρχία καθώς και οι Διοικητές Σχηματισμών, Διοικήσεων και αντιπροσωπείες στελεχών της ΕΦ.

Αφήστε μια απάντηση