Νέα

Τηλεφωνική επικοινωνία Υφυπουργού Εξωτερικών, Ανδρέα Κατσανιώτη, με τον Πρέσβη της Τουρκίας

Τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποίησε χθες, Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Çağatay Erciyes.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Υφυπουργός εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και διαβίβασε στον Τούρκο Πρέσβη τα συλλυπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Ο κ. Κατσανιώτης  επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει άμεσα την Τουρκία με κάθε τρόπο και ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Erciyes για το σύνολο των ενεργειών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τον συντονισμό της οργάνωσης, της συγκέντρωσης και της αποστολής ανθρωπιστικού υλικού στη γείτονα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην άμεση κινητοποίηση και το έντονο ενδιαφέρον για την παροχή βοήθειας από πληθώρα φορέων και ιδιωτών σε όλη τη χώρα.

Από πλευράς του, ο Τούρκος Πρέσβης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για τη συμπαράσταση και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από τη χώρα μας.

Αφήστε μια απάντηση