Κόσμος Ομογένεια Πολιτισμικά Τέχνες και Εικαστικά

“Missing Nature; Téchne in Illuseum”

 

Μια εβδομάδα σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης στην καρδιά του Βερολίνου

 

Η πρώτη πολυμορφική έκθεση των μελών της Téchne ( Ένωσης Ελλήνων και Φιλελλήνων Καλλιτεχνών Βερολίνου) στο μουσείο των ψευδαισθήσεων (Illuseum Berlin) έλαβε χώρα μεταξύ 28 Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου 2020.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 27 Αυγούστου 2020 σε μικρό κύκλο προσκεκλημένων λόγω των κυβερνητικών μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Τους εναρκτήριους λόγους απηύθυναν η  Ν.Καραγιάννη, διευθύντρια του Illuseum Berlin,  και η  Χ.Λεμή, μέλος της Οργ.Επιτροπής της Téchne. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνθηκαν στους γραφίστες Αλ.Κόκξια και Λ.Σταθογιαννοπούλου,που επιμελήθηκαν το key visual  της έκθεσης, τον Α.Μαχαίρα, συνδημιουργό της ιστοσελίδας της Téchne,και φυσικά, όλους τους συντελεστές της έκθεσης.

 

 

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς εγκαινιάστηκε από τον θεατρικό μονόλογο “Goddess, Garbage and Gewalt” του δραματουργού Αριστοτέλη Χαϊτίδη. Η Χριστίνα Φρονίστα στον ρόλο της θεάς Ήρας κέρδισε το κοινό με την εξαιρετική ερμηνεία της.

Ακολούθησε η σουίτα “A Quiet Place II” του συνθέτη Κωνσταντίνου Μαργαρίτη,εκτελεσμένη από τον ίδιο τον συνθέτη στην κιθάρα και με την συνοδεία χορογραφίας των HiMiKo (Εμμανουέλα Δολιανίτη, Asuka J.Riedl). Πρόκειται για ομαδικό έργο που παρουσιάστηκε και σε video art κατά την διάρκεια της έκθεσης.

 

 

Έργα των εικαστικών Αναστασίας Αργυροπούλου, Γιώργου Στάικου και Μιχάλη Μιχαηλίδη, εγκατάσταση της γλύπτριας Μαρίας Σαλουβάρδου, φωτογραφίες της Μαρίας Τσορμπατζόγλου, καθώς και video art των Άλκηστη Καφετζή, Βασιλική Μπίσκα και Πέτρο Κολοτούρο, εκτέθηκαν πλάι στα μόνιμα θεάματα του μουσείου των ψευδαισθήσεων, δημιουργώντας μια αρμονική σύμμειξη φαντασίας και σύγχρονης τέχνης.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης, τόσο επισκέπτες του μουσείου όσο και φίλοι της σύγχρονης τέχνης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα έργα των μελών της Téchne, και κατά συνέπεια ελληνική τέχνη made in Berlin. Καλλιτέχνες της ομάδας ξενάγησαν εκλεκτούς καλεσμένους στον χώρο της έκθεσης.

 

 

Με την επίσκεψή τους μας τίμησαν ιδιαίτερα η κυρία Λ.Τσάκωνα της Ελληνικής Πρεσβείας, η κυρία Ε.Απεγητου της Κυπριακής Πρεσβείας, και η κυρία Μ.Πρίντζινγκερ του diablog.eu.

Η αυλαία της έκθεσης “Missing Nature; Téchne in Illuseum” έπεσε στις 2 Σεπτεμβρίου 2020. Οι ευχαριστήριοι λόγοι από τις κυρίες Ν.Καραγιάννη του Illuseum Berlin,  Α.Καφετζή και Α.Αργυροπούλου της Οργ. Επιτροπής της Téchne καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους στην τελετή λήξης, που και πάλι έλαβε χώρα σε μικρό κύκλο.

 

 

Η  art performance ακτιβιστικού χαρακτήρα “Happy Animals Zoo” του Οδυσσέα Ζαχαρόπουλου έκλεισε το καλλιτεχνικό μέρος της τελετής λήξης, κερδίζοντας τις εντυπώσεις, χάρη στην δυνατή ερμηνεία του Ο.Ζαχαρόπουλου αλλά και την σκηνοθεσία της Κ.Χιωτίνη και το sound design του Γ.Στεργίου.

 

 

Μετά από τόσο εγκάρδια συγχαρητήρια και ευχές να πραγματοποιηθούν περισσότερες ανάλογες δράσεις Ελλήνων Καλλιτεχνών η τριμελής Οργ. Επιτροπή της Téchne μαζί με τα ιδρυτικά μέλη ετοιμάζονται για την δημιουργία μιας μόνιμης ελληνικής παρουσίας στην καλλιτεχνική και πολιτιστική σκηνή του Βερολίνου.

 

http://www.techneberlin.com

 

Αφήστε μια απάντηση