‘Αρθρα Ομογένεια

Στέφανος Ταμβάκης: Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ στο νέο νομοσχέδιο για το ΣΑΕ

 

« Χαιρετίζω την Επαναλειτουργία του Συμβούλιου Απόδημου Ελληνισμού, που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή και έχει την θετική στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας.

Είναι η αποκατάσταση της αδικίας και των λανθασμένων χειρισμών που οδήγησαν τελικά το 2012 στην αναστολή λειτουργίας, του συνταγματικά κατοχυρωμένου αυτού θεσμικού οργάνου του απανταχού ελληνισμού.

Είμαι βέβαιος ότι  η Ομογένεια θα προχωρήσει ενωμένη στην επαναλειτουργία του Σ.Α.Ε., με τα όποια προβλήματα μπορεί να έχει η πρόταση αυτή, ανταποκρινόμενη στον ιστορικό της ρόλο.

Παράλληλα, πρέπει να παρακολουθήσουμε το «βάπτισμα του πυρός», με την ψήφο των ομογενών στις επόμενες βουλευτικές εκλογές της πατρίδας μας , δείχνοντας αφενός την δυναμική μας παρουσία και αναδεικνύοντας αφετέρου τα προβλήματα που έχει ο παρόν νόμος, διεκδικώντας έτσι την τροποποίησή του.

Ταυτόχρονα εκφράζω την διαφωνία και την λύπη μου γιατί στο ίδιο νομοσχέδιο, που προτείνεται η επαναλειτουργία του Σ.Α.Ε., περιλαμβάνεται η υποβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, σε μια απλή Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών, επιστρέφοντας στο πριν το 1983 καθεστώς. Ελπίζω, έστω και την τελευταία στιγμή η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών να αντιληφθεί το μεγάλο λάθος, που επιχειρείται και να αλλάξουν οι συγκεκριμένες διατάξεις.

Οι καιροί ου μενετοί και απαιτείται θάρρος, εγρήγορση  και δράση από όλους τους απανταχού Έλληνες.

Στέφανος Π. Ταμβάκης

Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΚΑ

τ. Πρόεδρος  ΣΑΕ.»

https://ekkairo.org

Αφήστε μια απάντηση