Ομογένεια

“Study in Greece Virtual Fair”

 

 

Διαδικτυακή εκδήλωση «Study in Greece Virtual Fair: Διευρύνοντας τις Γέφυρες ανάμεσα στα Ελληνικά και τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια»  

             

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαίδευσης στις  24 Ιανουαρίου 2022 διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών διαδικτυακή εκδήλωση με τον τίτλο «Study in Greece Virtual Fair: Διευρύνοντας τις Γέφυρες ανάμεσα στα Ελληνικά και τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια» με σκοπό την ανάδειξη της εξωστρέφειας των ελληνικών Πανεπιστημίων.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές συνεργασίας ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων, τα δίκτυα Ελλήνων ακαδημαϊκών και επιστημόνων στις ΗΠΑ καθώς και οι δυνατότητες υποτροφιών και τα προγράμματα ανταλλαγής. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η Εικονική Έκθεση Study in Greece Virtual Fair, η οποία βασίζεται σε ένα ψηφιακό τρισδιάστατο περιβάλλον μέσα στο οποίο τα ελληνικά Πανεπιστήμια θα παρέχουν πληροφορίες για τα διεθνή τους προγράμματα μέσα από τα δικά τους εικονικά περίπτερα (booth). Η εικονική έκθεση θα είναι διαθέσιμη καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022 και θα είναι προσβάσιμη στον Σύνδεσμο https://event.lansera.io/SiG-VF/home

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το Διεθνές Ακαδημαϊκό Πρόγραμμα Συνεργασίας (International Academic Partnership Program  / IAPP), προϊόν συνέργειας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης (Institute of International Education – IIE) που έχει στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των αμερικανικών και ελληνικών πανεπιστημίων. Θα παρουσιαστούν επίσης οι νέες υπηρεσίες και λειτουργίες της πλατφόρμας Study in Greece, η οποία αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για την προώθηση των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών πανεπιστημίων.

Χαιρετισμό μεταξύ άλλων θα απευθύνουν η Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Ιωάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και ο Απόστολος Δημητρόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι πρεσβειών, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι των Πανεπιστημίων από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, εκπρόσωποι των Δικτύων των Ελλήνων επιστημόνων κ.α.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε ζωντανή μετάδοση                            τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 στις 18:00 ώρα Ελλάδας, στον Σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=ORoQiTx2yQo

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση