Ειδήσεις Εκκλησιαστικά Νέα Οικουμενικό Πατριαρχείο Ομογένεια

Εορτή της Ενορίας της Αγίας Αικατερίνας στο Άμστερνταμ

 

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στην ιστορική Ενορία της Αγίας Αικατερίνας Άμστερνταμ (Zaandam), τηρουμένων όλων των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού τα οποία ισχύουν στην Ολλανδία.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα στο οποίο ο Χριστός κατέκρινε τον άφρονα πλούσιο για τον εγωκεντρισμό του και την απληστία του αλλά και το αφιλάνθρωπο προς τον πλησίον του, τα οποία τελικά τον οδήγησαν στον εγκλωβισμό μέσα στην δυστυχία της πλεονεξίας του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, εξέφρασε τη χαρά του που ήταν εφικτό να τελεστεί η Θεία Λειτουργία, έστω και με την ελάχιστη συμμετοχή των ενοριτών, και ιδιαιτέρως νέων, αν και η κατάσταση εξαιτίας του κορωνοϊού είναι ιδιαιτέρως λυπηρή, και ευχήθηκε να έρθει γρήγορα η ώρα που η ανθρωπότητα θα ξεπεράσει την σοβαρή απειλή του κορωνοϊού και θα επιστρέψουμε πάλι στις κανονικές συνθήκες ώστε να μπορούμε να τελούμε την Θεία Λειτουργία χωρίς περιορισμούς. Επιπλέον ευχαρίστησε τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της ιστορικής αυτής Ενορίας αλλά και όλους όσοι συμβάλλουν στην αποπεράτωση των έργων τα οποία γίνονται στο ναό. Ιδιαιτέρως όμως μνημόνευσε, και πάντοτε μνημονεύει, τους Μεγάλους Ευεργέτες, οι οποίοι έχουν συνδράμει τα μάλα τόσο στην αγορά όσο και στις αναγκαίες εργασίες οι οποίες γίνονται στο ναό, ευχόμενος σύντομα να αποπερατωθούν με την βοήθεια όλων.

Αφήστε μια απάντηση