Νέα

Συμμετοχή Α. Κατσανιώτη στην Τριμερή Συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αρμενίας, στο Ερεβάν

Οι κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Ελλάδα – Κύπρος – Αρμενία αλλά και η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών των τριών χωρών συζητήθηκαν κατά την Τριμερή Συνάντηση που πραγματοποίησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Επίτροπος της Κυπριακής  Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου και ο Ύπατος Αρμοστής της Αρμενίας για θέματα Διασποράς Zareh Sinanyan, στο Ερεβάν της Αρμενίας.

Η τριμερής συνάντηση εντάσσεται στις πρωτοβουλίες που από κοινού οι τρεις πλευρές συμφώνησαν τον Ιούνιο του 2022 στην Ελλάδα με την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης και οι οποίες αποσκοπούν στην περαιτέρω ενδυνάμωση της τριμερούς συνεργασίας σε θέματα Διασποράς.

 

 

Επιπρόσθετα, συζήτησαν και αποφάσισαν μελλοντικές δράσεις σε χώρες με ισχυρή Διασπορά των τριών χωρών, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία. Οι εν λόγω δράσεις θα αφορούν κυρίως τη νέα γενιά των Αποδήμων μας, καθώς αυτή αποτελεί το μέλλον της Διασποράς μας.

Ο κ. Κατσανιώτης αναφέρθηκε παράλληλα στην Έκθεση Φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στην Κύπρο, με θέμα «τρεις εθνικές τραγωδίες του 20ου αιώνα: τουρκική εισβολή στην Κύπρο, Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και Γενοκτονία των Αρμενίων.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον κ. Sinanyan για την πρόσκληση και φιλοξενία. Ο κ. Κατσανιώτης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία, προκειμένου να συμμετάσχει  στο Παγκόσμιο Συνέδριο Διασποράς της Αρμενίας, στο Ερεβάν.

Αφήστε μια απάντηση