Ελλάδα Ομογένεια

Σεπτεμβριανά 1955: Σταθμός στην νεότερη ιστορία των Ρωμηών της Πόλης

Η εθελοντική ομάδα «Ρωμηών Πράξεις» ακολουθώντας την παράδοση των τελευταίων ετών οργανώνει και φέτος, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Friedrich Nauman, τον Δ. Αλίμου, τον Δ. Π. Φαλήρου και το Δίκτυο Μικρασιάτης,επετειακή εκδήλωση για τα Σεπτεμβριανά του 55’ με τον τίτλο «Σεπτεμβριανά 1955:Σταθμός στην νεότερη ιστορία των Ρωμηών της Πόλης»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 19.30 στον ανοικτό χώρο του ΣΙΝΕ ΑΛΙΜΟΣ (Λεωφ. Ποσειδώνος 43 & Καλαμακίου) και κατά τη διάρκειά της θα προβληθεί απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ «Μειονότητα Μοναξιάς Σεπτεμβριανά του 1955 στην Κων/πολη» (παραγωγή του Ιδρύματος F. Nauman). Θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση με τη συμμετοχή του κ. Α. Αλεξανδρή τ. πρέσβη και μονίμου αντιπροσώπου της Ελλάδος στα Ην. Έθνη, του κ. Α. Γραμμένου δρ. Διεθνών Σχέσεων, και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ Φ. Παπαθανασίου και Π. Τζανετάκου.

Παράλληλα, θα λειτουργεί έκθεση με τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (τουρκικών, ελληνικών, κυπριακών, αγγλικών) που εκδόθηκαν τις κρίσιμες μέρες των γεγονότων και οπτικοακουστικό υλικό της ΕΡΤ.

Λόγω των επιβαλλομένων αυστηρών υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό, ο αριθμός των παρευρισκομένων θα είναι προκαθορισμένος.

Θα τηρηθεί αυστηρά η προτεραιότητα.

Η παρουσία σας θα είναι τιμή για εμάς.

Για κρατήσεις θέσεων

Δέσποινα (Νέλλη) Εθνοπούλου 697 747 17 15 mailto:midethno@otenet.gr

Δόμνα Τοπούζογλου 697 487 64 59 domnikit@gmail.com

Ρωμηών Πράξεις mailto:romionpraxeis@gmail.com

 

Αφήστε μια απάντηση