Angels PR Music Promotion

Οι SEBIA μιλούν στο Hephaestus

Καλωσορίσατε Sebia στο Hephaestus Wien! Πείτε μας λίγα λόγια για τη μπάντα. Πως ξεκίνησε η όλη φάση των Sebia;

Η μπάντα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020 μέσα στην πρώτη καραντίνα του covid-19 από τους Νίκος Γαβαλά (Μπάσο / Φωνητικά), Κωνσταντίνο Κυρίτση (Κιθάρα) και Λεωνίδα Περιφάνη (Φωνητικά). Σε μία προσπάθεια να στήσουμε κάτι που έχουμε ονειρευτεί, θα συμπορεύεται μαζί μας και θα μας γεμίζει. Ευτυχώς μέχρι στιγμής έτσι είναι και μας συντροφεύει στην δύσκολη ελληνική καθημερινότητα. Η αγάπη για την rock/metal ήταν κοινή οπότε το γλυκό ήταν βέβαιο ότι θα δέσει. Στην συνέχεια ήρθε ο Παύλος Κουναλάκης (Drums) και ο Μάριος Θεοδώρου (Ρυθμική Κιθάρα 2021-2023).

Πως θα χαρακτηρίζατε τη μουσική σας μέσα από μία φράση; Ποια είναι τα μουσικά σας ερεθίσματα;

Αν πράγματι υπήρχε μία λέξη θα ήταν «Συναισθηματική» και τα συναισθήματα είναι που υπηρετούμε μέσω της μουσικής που παίζουμε. Τώρα αν εννοείς πώς τιτλοφορούμε την μουσική μας βάση είδους, θα έλεγα πώς κινούμαστε σε Hard Rock/Metal χνάρια με λίγη progressive γαρνιτούρα. Μουσικά ερεθίσματα ποικίλουν από κλασικά Metallica, Iron Maiden, σε Kansas και Dream Theater ή Nevermore, Black Sabbath, System of a down και πολλά άλλα πιθανότατα.

Μέσα σε λίγα χρόνια κάνατε το δισκογραφικό σας ντεμπούτο με το album «Acceptance Of Reality» να είναι σε κυκλοφορία από τις 9 Ιουνίου. Ποια είναι τα συναισθήματα σας για αυτή την πρώτη σας δισκογραφική δουλειά; Είστε ικανοποιημένοι από τα λόγια που ακούτε μέχρι στιγμής;

Καταρχήν πριν από το ότι έχουμε ακούσει για τον δίσκο αυτό, άρεσε σε εμάς. Υπάρχει μία δυνατή αίσθηση πλήρωσης και ικανοποίησής. Υπερηφάνεια για ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και για τους 5 μας. Έρχεσαι σε ένα σημείο να δεις πίσω και να αντιληφθείς ότι όλα σε οδήγησαν σε αυτό. Και να σκεφτόμαστε πόσο σωστά επιλέξαμε τους ανθρώπους που συνεργαστήκαμε

Recordings: CFN Recordings Studio
Mix: Dionisis Christodoulatos
Master: Nasos Nomikos – Vu Productions Mastering Studio
Producer: Dionisis Christodoulatos
Artworks: Giannis Nakos Remedy Art Design
Band logo: Kyriakos Vorias

Κατά βάση ακούμε θετικά σχόλια και νομίζω πως οι κριτικές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι σωστές και αληθινές. Φυσικά θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι και έχουμε και σχόλια που μπορούν να μας κάνουν καλύτερους όποτε το feedback είναι καλό από όλες τις απόψεις.

Δώστε μας 3 δυνατά σημεία και 3 δυνατά τραγούδια που βρίσκονται στο νέο σας album.

(Λεωνίδας) Αναμφίβολα όποιος ακούσει το πρώτο κιόλας κομμάτι που ανοίγει τον δίσκο μας, “Lockdown”, θα πέσει στο breakdown του κομματιού που θεωρούμε ότι στο live ειδικά είναι δυναμίτης και φουλ στην ενέργεια.

Προσωπικά ένα ακόμα δυνατό σημείο είναι το solo και outro του Get out of your Heads και επίσης η βασική μελωδία του Ship lost through the mist που έχουμε ακούσει το κοινό να το τραγουδάει σε live μας και ήταν μεγάλη στιγμή για εμάς.

Όλα τα κομμάτια έχουν να πουν κάτι. Αν πρέπει να επιλέξω σε τρία προσωπικά και βγάλω τον εαυτό μου από την διαδικασία ότι είναι δικά μας κομμάτια και να τα δω σαν ακροατής, δυνατά πολύ θεωρώ τα εξής τρια:

1) Lockdown
2) Witch Hunt
3) Acceptance of reality

Είναι κάτι που θυμάστε από τις ηχογραφήσεις του album και θα λέγατε ότι δεν θα το ξεχάσετε ποτέ;

Επειδή μιλάμε για τον πρώτο δίσκο που γράψαμε για πρώτη φορά στην ζωή μας, ήταν όλο μία απίστευτα μοναδική εμπειρία και δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο. Η όλη διαδικασία ήταν αξέχαστη και οι στιγμές όμορφες με γέλιο και δημιουργία. Και ο Διονύσης Χριστοδουλάτος, ο παραγωγός του δίσκου μας, μας βοήθησε πολύ γνωρίζοντας την απειρία μας στο κομμάτι των ηχογραφήσεων και ήταν εκεί να μας οδηγήσει στο αποτέλεσμα που σήμερα νιώθουμε δικαιωμένοι είτε πάει είτε δεν πάει καλά.

Δεν υπάρχει δεύτερη φορά να γράψεις για πρώτη φορά δίσκο, αν πιάνεις το νόημα. Φυσικά θέλουμε να συνεχίσουμε στην δισκογραφία αλλά η πρώτη φορά θα είναι πάντα η πιο ιδιαίτερη και η πιο μοναδική όπως κάθε τι που δοκιμάζεις για πρώτη φορά. Πήραμε πολλά μαθήματα από όλη την διαδικασία της ηχογράφησης και μας βοήθησε να ανακαλύψουμε έναν νέο κόσμο.

Λίγο πριν την κυκλοφορία του album, δώσατε στο κοινό το πρώτο σας video για το τραγούδι “Voices”. Μία εξαιρετική δουλειά, με πάρα πολύ καλό στήσιμο. Ποιο είναι το κύριο μήνυμα του video που πιστεύετε ότι πρέπει να ακουστεί;

Το Voices είναι ένα κομμάτι που μιλάει για τις φωνές που έχουμε στο κεφάλι μας μέσα στην ζωή μας. Ή στο τέλος της ημέρας. Αυτές οι φωνές που δεν είναι καλές αλλά θέλουν να σε μπερδέψουν και να σε αποσπάσουν από την πραγματικότητα. Αυτές είναι οι φωνές της ανασφάλειας. Που παλεύουμε να αποβάλουμε για να μπορούμε να πάμε παρακάτω. Το μήνυμα είναι πώς μόνο αν δεχτείς και αντιμετωπίσεις τις φοβίες μέσα στο κεφάλι σου μπορείς να προχωρήσεις. Όλοι έχουμε κακές στιγμές ή στιγμές ανασφάλειας. Μόνο όταν σηκώσουμε ανάστημα σε αυτές τις φωνές νικάμε. Και η Sebia (Γιάννα Αλαμάνου) βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει την κοπέλα (Κατερίνα Σπυροπούλου) από τις Φωνές (Τόνια Βαρδάκι , Παρασκευή Βόντα, Μυρτώ Ιερωνυμίδου) που την βασανίζουν στην ζωή της. Η Sebia παίζει τον ρόλο της συνείδησης που προσπαθεί να απεγκλωβίσει την ηρωίδα από τις φωνές που την καταδιώκουν.

Έχουμε κάποιο άλλο video στα σκαριά; Να αναμένουμε κάτι στο εγγύς μέλλον;

Υπάρχει μία σκέψη για ένα ακόμα video clip που δουλεύουμε αλλά το μεγάλο project το οποίο έχουμε ξεκινήσει να δομούμε είναι το animated video clip που θέλουμε να φτιάξουμε για το Witch Hunt, το οποίο είναι τραγούδι που αφιερώνεται καθαρά στην ιστορία της Sebia σαν φανταστικό χαρακτήρα. Θα είναι κάτι πολύ ωραίο, σαν μία ταινία μικρού μήκους με την μουσική μας να την ντύνει και να σας ταξιδέψει στους φανταστικούς μας κόσμους.

Έχετε μία ενέργεια που ευελπιστούμε να τη δούμε και στη σκηνή σύντομα. Που θα θέλατε να παίξετε και με ποιους;

Θα θέλαμε να παίξουμε σε όλα τα Festivals εκεί έξω. Να γνωρίσουμε κόσμο. Να ακούσουμε και να ακούσουν την μουσική μας. Να ζήσουμε όλο το πακέτο του touring που είναι μοναδική εμπειρία. Για την ώρα εφοδιαζόμαστε με πείρα και εξοπλισμό από μουσικά όργανα μέχρι και σύνθεση δεύτερου δίσκου περιμένοντας την στιγμή που θα καταφέρουμε να παρουσιάσουμε την μουσική μας και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας.

Ποια είναι τελικά τα όνειρα των Sebia;

Το υπέρτατο όνειρο θα ήταν να βιοποριζόμαστε από την μουσική και από όλη αυτή την διαδικασία. Να κάνουμε τουρ έξω από την Ελλάδα αλλά και εγχώρια όπως και το να παίξουμε Αμερική ή και Ιαπωνία. Να αντέξουμε στον χρόνο είναι η μεγαλύτερη μας επιθυμία και να μπορέσουμε να βγάλουμε όλη μας την φαντασία στην μουσική μας. Να καταφέρουμε να κάνουμε κόσμο να νιώσει συναισθήματα, να δημιουργήσει εικόνες με την μουσική μας και γιατί όχι να εμπνευστεί από εμάς όπως εμείς αντλούμε έμπνευση από άλλους μουσικούς στον κόσμο γνωστούς και μη.

Ευχαριστούμε για τη συνέντευξη παιδιά! Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι τελευταίο;

Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας σε όλους εσάς, τους θαυμαστές μας για την υποστήριξή σας. Είναι μοναδική αίσθηση το να νιώθεις ότι η μουσική μας αντηχεί σε ανθρώπους από διαφορετικά backgrounds με κοινό γνώμονα τον καλό ήχο! Είμαστε εδώ σήμερα με οδηγό την αγάπη και την ενθάρρυνσή σας! Ιδιαίτερα ευχαριστούμε και τους συνεργάτες μας στα παρασκήνια για τη συμβολή τους σε αυτό το ξεχωριστό αποτέλεσμα!

 

 

https://www.facebook.com/sebia.official

https://www.instagram.com/sebia.official

https://sebiatheband.wixsite.com/sebia-official

https://www.youtube.com/channel/UCT6gQUVZ4vckp2gb1cQGlOQ

https://sebia.bandcamp.com/yum

Sebia – Ship Lost Through The Mist (Official Lyric Video) 

https://www.youtube.com/watch?v=rII_3B2py4s 

 

Αφήστε μια απάντηση