Νέα

Συνάντηση της ΠτΔ με τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Ινδίας Narendra Modi

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Ινδίας Narendra Modi

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Modi, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της τόσο για την πραγματοποίηση της ιστορικής επίσκεψης – πρώτης Ινδού Πρωθυπουργού μετά από 40 χρόνια – όσο και για το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων. Επίσης, συνεχάρη τον Ινδό Πρωθυπουργό για την επιτυχή προσελήνωση του διαστημικού σκάφους Chandrayaan-3. Ενημέρωσε τέλος τον συνομιλητή της για τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και επισήμανε εκ νέου την ανάγκη συλλογικής προσπάθειας ανάσχεσης και αντιστροφής των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης.

Ο κύριος Modi ευχαρίστησε την κυρία Σακελλαροπούλου για τη φιλοξενία και εξέφρασε τη θλίψη του για τις πυρκαγιές και τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων. Όσον αφορά στην επιτυχή προσελήνωση του ινδικού διαστημικού σκάφους, τόνισε ότι η επιτυχία αυτή θα ωφελήσει συνολικά τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανθρωποκεντρική προσέγγιση που ακολουθεί η Ινδία για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, σε συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα και τον ΟΗΕ. Τέλος, ο Ινδός Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων και την επιθυμία του για τη συνέχιση της συνεργασίας, τόσο διμερώς όσο και διεθνώς.

Τελετή Παρασημοφόρησης

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, απένειμε στον Πρωθυπουργό της Ινδίας το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής.

Αφήστε μια απάντηση