Πολιτισμός

«Ιερά χνάρια- Sacred Footprints» από το Τορόντο του Καναδά στην ERT WORLD

 

«Ιερά χνάρια- Sacred Footprints» 

Μια ταινία της Νάνσυ Αθανασοπούλου-Μυλωνά 

από το Τορόντο του Καναδά στην ERT WORLD 

Ημέρα μετάδοσης: Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023 στις 00:00 ώρα Ελλάδας  

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση το θεατρικό εργαστήρι «Έκφραση» του Τορόντο, υπό την αιγίδα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Καναδά και σε διασκευή – σκηνοθεσία της Νάνσυς Αθανασοπούλου-Μυλωνά, δραματοποίησε την ποιητική σύνθεση “Οι κλέφτες” της Παρθένας Τσοκτουρίδου.

Η ταινία με τίτλο «Ιερά χνάρια- Sacred Footprints» είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Θα προβληθεί στην ERT WORLD την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023 στις 12 τα μεσάνυκτα ώρα Ελλάδας και σε επανάληψη την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023 στις 04.00 το πρωί. Θα είναι διαθέσιμη και στο ERTFLIX από τις 9 Ιανουαρίου 2023.

Η Νάνσυ Αθανασοπούλου Μυλωνά είναι σκηνοθέτις και χορογράφος. Γεννήθηκε στην Αίγυπτο, μεγάλωσε στην Αυστραλία και τα τελευταία 31 χρόνια ζει και εργάζεται στον Καναδά. Είναι δημιουργική διευθύντρια και χορογράφος της Σχολής Ελληνικών παραστατικών και Εκφραστικών Τεχνών και της «Ekfrassi Productions».

Διασκευή – σκηνοθεσία: Νάνσυ Αθανασοπούλου-Μυλωνά

Ενορχήστρωση- επιμέλεια μουσικής: Κώστας Ματζαφλέρης

Η ERT WORLD είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη δορυφορικά από τρεις διαφορετικούς δορυφόρους και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο δορυφορικά, καλωδιακά και διαδικτυακά μέσω της διεθνούς εκδοχής του ERTFLIX.

Στην Ελλάδα οι τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθούν την ERT WORLD ζωντανά από το ERTFLIX καθώς και από τις πλατφόρμες Nova και Cosmote. 

 

Αφήστε μια απάντηση