Αθλητικά

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ρέθυμνο την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλή διεξαγωγή του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2022 στο Ρέθυμνο την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022.

Ο Δήμος Ρεθύμνης ενημερώνει τους συμπολίτες κι επισκέπτες ότι την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022, από τις 10 το πρωϊ έως τις 14.30 το μεσημέρι θα ισχύσουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να διεξαχθούν με ασφάλεια οι αγώνες του  Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2022. Ειδικότερα θα ισχύσουν μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης:

  • Στην πόλη του Ρεθύμνου, στη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες διαμέσου των οδών Μάχης Κρήτης (από ύψος Κόμβου Αμαρίου)- οδός Εμμ. Παχλά- Αυστραλών Πολεμιστών- Άρη Βελουχιώτη- Σοφοκλή Βενιζέλου- Ελευθερίου Βενιζέλου – Πετυχάκη- Αρκαδίου- Κεφαλογιάννηδων- Σταμαθιουδάκη – Κόμβος Ατσιπούλου προς Β.Ο.Α.Κ. (ρεύμα προς Χανιά).
  • Επί του Β.Ο.Α.Κ. από Κόμβο Ατσιποπούλου και έως τα όρια Νομών Ρεθύμνης –Χανίων θα ισχύσουν μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων προκειμένου να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη διέλευση της πομπής των αγωνιζομένων ποδηλάτων και των συνοδών οχημάτων.
  • Κατά τη διάρκεια ισχύος των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας επί τουΒ.Ο.Α.Κ., η κυκλοφορία των οχημάτων θα ρυθμίζεται στον Κόμβο Ατσιποπούλου, από και προς την Παλαιά Εθνική οδό Ρεθύμνου- Χανίων.

 Διευκρινίζεται ακόμη ότι, την ίδια ημέρα , Τετάρτη 27 Απριλίου 2022, θα  τεθούν σε εφαρμογή επιπλέον κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να διεξαχθούν οι προγραμματισμένες   ποδηλατοβόλτες που διοργανώνονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Bike Friendly Days  και συγκεκριμένα:

Ποδηλατοβόλτα στις 2 το μεσημέρι (Τετάρτη 27/4/22) . «Ακολουθώντας το Πελοτόν». Βόλτα με ποδήλατο στο δρόμο των αθλητών τους Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

Αφετηρία: Τέρμα παραλιακής Αρη Βελουχιώτη (Ξενοδοχείο Pearl) Διαδρομή:– Μαρίνα- παραλιακή Ελ Βενιζέλου – Πλατεία Λυκείου Ελληνίδων.

Τερματισμός στη Μαρίνα .

Ποδηλατοβόλτα στις 6 το απόγευμα (Τετάρτη 27/4/22)  με ξενάγηση στο κέντρο του Ρεθύμνου

 

 

Αφετηρία: Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη

Διαδρομή:  Παραλιακή Ελ.  Βενιζέλου – οδός Ιουλίας Πετυχάκη- Αρκαδίου- ενετικό Λιμάνι- Περιφερειακός Κεφαλογηιάννηδων- Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου- Μικρή Παναγία- οδός Νικ. Φωκά.

Τερματισμός: Δημοτικός Κήπος όπου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα το Ποδήλατο από την καλλιτεχνική ομάδα «Μαθήματα Φωτογραφίας».

Παρακαλούμε τους συμπολίτες κι επισκέπτες οδηγούς να συνεργαστούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των επιφορτισμένων με την ρύθμιση της κυκλοφορίας οργάνων της  Αστυνομικής Διεύθυνσης, της Τροχαίας και  του Λιμεναρχείου  Ρεθύμνου , προκειμένου να διεξαχθούν οι σημαντικοί για την πόλη μας ποδηλατικοί αγώνες,  με ασφάλεια κι επιτυχία.

Προσκαλούμε τις Ρεθυμνιώτισσες και Ρεθυμνιώτες να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες ποδηλατοβόλτες, ώστε όλοι μαζί να  προωθήσουμε ένα διαφορετικό, υγιεινό, περιβαλλοντικά φιλικό,  ξέγνοιαστο, ποιοτικό  και  οικονομικό  τρόπο ζωής!

Αφήστε μια απάντηση