Κοινωνικά

”ΠΡΙΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ”

 

Η Μικρασιατική ιστορία της Λέρου αναδεικνύεται μέσα από χορό, ντοκιμαντέρ, τις προσωπικές ιστορίες και μύθους των ανθρώπων του νησιού.

H δράση “Πριν Τώρα Μετά” είναι ένα οδοιπορικό χορού στη Λέρο που εξερευνά την έννοια του εκτοπισμού υφαίνοντας μέσα από τον χορό συλλογικές ταυτότητες, χωρικότητες και χρονικότητες. Το πρότζεκτ κινείται στην κοινότητα, το στούντιο και τη συλλογική μνήμη για να συλλέξει ίχνη του μικρασιατικού παρελθόντος και να διερωτηθεί μέσα από την κίνηση πώς η δημιουργική ανασκαφή του παρελθόντος μας κινητοποιεί να δομήσουμε επιθυμητά “τώρα” και “μετά” από κοινού.

Στο οδοιπορικό της δράσης Πριν Τώρα Μετά” στη Λέρο συζητάμε με τους ανθρώπους του νησιού, υφαίνοντας τα ίχνη της Μικρασιατικής ιστορίας στη Λέρο. Τους επισκεπτόμαστε στα σπίτια και τις αυλές τους, για να μοιραστούν τις ιστορικές κι οικογενειακές τους αφηγήσεις αλλά και τους μύθους που τις περιβάλλουν. Στόχος των αλληλεπιδράσεών μας είναι να ιχνηλατήσουμε από κοινού τα αποτυπώματα της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922 στη Λέρο με γνώμονα την ικανότητα του σώματος να πλέκει την πραγματικότητά του στο πριν, το τώρα, το μετά μέσα από την συνάντηση με το άλλο σώμα. Οι συναντήσεις αυτές χτίζουν καθημερινά το χορευτικό μας έργο αλλά και το ντοκιμαντέρ της δράσης με καίρια τη δημιουργική συμβολή των κατοίκων της Λέρου. Στα τέλη του Γενάρη θα πραγματοποιηθεί μια παρουσίαση του εν εξελίξει έργου στο νησί.

 

 

Αναζητούμε συμπληρωματικούς πόρους ώστε να φτάσουμε στο χρηματικό ποσό που είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση του έργου. Η υποστήριξη σας θα καλύψει: 

  • την δεύτερη μετάβαση και διαμονή μας στο νησί το καλοκαίρι του 2022 για την ολοκλήρωση της παραγωγής και την παρουσίαση του στο κοινό
  • έξοδα κοστουμιών
  • ενοικίαση οπτικοακουστικού εξοπλισμού
  • πνευματικά δικαιώματα
  • έξοδα επικοινωνίας του πρότζεκτ και προώθησης του ντοκιμαντέρ

Η δράση μπορεί να υποστηριχθεί μέσω της σελίδα μας στην πλατφόρμα Give & Fund:

https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/prin-twra-meta

Ταυτότητα παράστασης:

Σύλληψη, Έρευνα, Χορογραφία, Ερμηνεία

Πολένα Κόλια Πέτερσεν & Χλόη Αλιγιάννη

Κινηματογράφηση, Σκηνοθεσία Ντοκιμαντέρ, Έρευνα

Ξένια Τσιλοχρήστου

 

 

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα κι συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού κι Αθλητισμού και υποστηρίζεται από τον Δήμο Λέρου, το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών και το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Mικρασιατικού Πολιτισμού Δήμου Νέας Ιωνίας.

 

Παραγωγή:

Third Planet

(Ομάδα Τέχνης & Διεπιστημονικής Συνεργασίας Τρίτος Πλανήτης ΑΜΚΕ)

Επικοινωνία: printwrameta@gmail.com

Δείτε ένα χαρακτηριστικό βίντεο από το πρώτο στάδιο της έρευνάς μας εδώ:

 

Αφήστε μια απάντηση