Νέα Ομογένεια

Θετική “η Πλεύση Ελευθερίας”  για το Νόμο για την ψήφο των αποδήμων χωρίς περιορισμούς

Την κατάθεση νόμου την επόμενη εβδομάδα, με τον οποίο θα αίρονται οι περιορισμοί για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού στον τόπο διαμονής τους, προανήγγελλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά τη δευτερολογία του στο πλαίσιο της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, «στις αρχές της εβδομάδος που έρχεται, αναρτούμε νόμο που θα καταργεί όλα τα εμπόδια για τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ώστε όλοι οι συμπολίτες μας που είναι εγγεγραμμένοι να μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο της κατοικίας τους».

Για το θέμα αυτό, ο Κυρ. Μητσοτάκης ευελπιστεί στη «συμβολή» των άλλων κομμάτων, όπως άφησε να διαφανεί ο ίδιος λέγοντας με νόημα πως «σήμερα ήρθε η ώρα να δούμε πόση συνέπεια έχουμε μεταξύ λόγων και πράξεων και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να ψηφιστεί από 300 βουλευτές».

Στο αίτημα του πρωθυπουργού, η Πλεύση Ελευθερίας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου φέρεται να ανταποκρίνεται θετικά. Λίγα λεπτά μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας δήλωσε ότι η εξέλιξη αυτή για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού είναι μια νίκη του κόμματός της.

Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου το θέμα του αποκλεισμού – όπως είπε – των Ελλήνων του εξωτερικού, ενέταξε στις παρατηρήσεις της κατά την συζήτηση των Προγραμματικών Δηλώσεων ενώ ήταν και το κεντρικό θέμα της ομιλίας του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Αλέξανδρου Καζαμία. «Η ανταπόκριση της κυβέρνησης στην πίεση που ασκήσαμε ήταν αυτό το ένα άρθρο. Αν υπάρξει τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία, εμείς προκαταβολικά δηλώνουμε ότι θα το ψηφίσουμε», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Στον νέο νόμο αναφέρθηκε και η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως με σχετική ανάρτησή της στα social media, στέλνοντας μήνυμα προς τα άλλα κόμματα, μιλώντας για «ιστορική» ευκαιρία και «ευθύνη όλων των βουλευτών».

«Την ερχόμενη εβδομάδα θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση νέο νόμο για να μπορούν όλοι οι απόδημοι Έλληνες πολίτες ΧΩΡΙΣ περιορισμούς να ασκούν το δικαίωμα της ψήφου από όπου και αν βρίσκονται. Ιστορική η ευκαιρία και η ευθύνη όλων των Βουλευτών».

https://www.efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση