Κύπρος Νέα

Πλατφόρμα Κυπρίων της Διασποράς

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κος Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την έναρξη των εργασιών του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς στις 22/08/2023, εξήγγειλε τη Δημοσίευση της Διαδικτυακής Πλατφόρμας Κυπρίων Διασποράς.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας θα υπάρξει επίσημη καταγραφή των Κυπρίων μας του εξωτερικού, σε όποιο μέρος του πλανήτη και να βρίσκονται. Αυτό αποτελεί δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Νίκου Χριστοδουλίδη, ως το πρόγραμμα Διακυβέρνησης όσον αφορά θέματα Διασποράς.

Η Πλατφόρμα χωρίζεται σε δύο επιμέρους ενότητες οι οποίες αφορούν: στην Καταγραφή των Κυπρίων της Διασποράς και στη Σελίδα Μάθε τις Ρίζες σου, με εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό κυρίως χαρακτήρα.

Στόχος, της Καταγραφής των Κυπρίων της Διασποράς, πέραν της ποσοτικής καταγραφής, είναι η εξαγωγή ποιοτικής φύσεως δεδομένων που αφορούν τους απόδημους Κύπριους ανά τον κόσμο και η ανατροφοδότησή τους για θέματα Αποδήμων. Αυτό αποτελεί πλεονέκτημα, τόσο για τους ίδιους τους απόδημους μας όσο και για την πατρίδα μας, αφού για πρώτη φορά η Κυπριακή Δημοκρατία ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας με όλους τους απόδημούς μας ανά τον κόσμο – είτε αυτοί είναι καταξιωμένοι επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες είτε απλοί συμπατριώτες μας κάθε ηλικίας που διαβιούν στο εξωτερικό.

Η Σελίδα Μάθε τις Ρίζες σου απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες των αποδήμων μας με έμφαση στη νέα γενιά. Στοχεύουμε όπως τα παιδιά και οι νέοι της Διασποράς μας γνωρίσουν τη γλώσσα τους, την ιστορία τους, τις παραδόσεις τους και διατηρήσουν δεσμούς με τις ρίζες τους. Μέσα από διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις, ηλεκτρονικό υλικό, ζωντανές μεταδόσεις, θα εκπαιδεύονται σε θέματα ιστορίας της Κύπρου, ελληνική γλώσσας, μυθολογίας, παραδοσιακής κουζίνας, παραδοσιακών χορών κα.

Καλούνται όλοι οι Κύπριοι απόδημοι, σε όποιο μέρος του πλανήτη και αν βρίσκονται, να διαθέσουν λίγο χρόνο από τον χρόνο τους και να προχωρήσουν σε εγγραφή και περιήγηση στο περιεχόμενο της Πλατφόρμας μας πατώντας στο https://cydiaspora.gov.cy/

 

 

http://www.presidentialcommissioner.gov.cy

Αφήστε μια απάντηση