Ομογένεια

Κοπή Πίτας Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω κορωνοιού, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου μας, η οποία κι αποτελεί την εναρκτήρια εκδήλωση του 2022 – ένα έτος που φιλοδοξούμε να μας βρει πάλι όλους μαζί.

 

 

Πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητα Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Σ.Α.Ε., κ. Φίλιππος Κοσσένας, Πρόεδροι και μέλη διοικήσεως Αιγυπτιώτικων Σωματείων, έδωσαν το παρόν αλλά και το μήνυμα ότι ο Σύνδεσμος ήταν και παραμένει ένα ζωντανό κύτταρο του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού και μια ανοιχτή αγκαλιά για κάθε Αιγυπτιώτη.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου κ. Κώστα Μιχαηλίδη, ο οποίος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, η οποία, όπως είπε «…αποδεικνύει τους δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί στο Σύνδεσμο όλα αυτά τα χρόνια. Δεσμοί που δοκιμάστηκαν από την έναρξη της πανδημίας αλλά δεν αποδυναμώθηκαν παρά αντίθετα έγιναν πιο ισχυροί.» Ο κ. Μιχαηλίδης στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ηλικιακή ανανέωση του Δ.Σ., το οποίο σε συνδυασμό με την πείρα των μεγαλύτερων μελών, αποτελεί τη συνταγή της επιτυχίας και κάλεσε τα μέλη να συμμετάσχουν στις επικείμενες εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων αφού μέλημα του Συλλόγου είναι πρωτίστως η ασφάλεια όλων.

 

 

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Καβαλής, ο οποίος επισήμανε τους δεσμούς που συνδέουν το Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων με τις Ελληνικές Κοινότητες Καΐρου και Αλεξανδρείας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «για μένα είναι όλες ένα» ενώ ακολούθησε χαιρετισμός του κ. Φίλιππου Κοσσένα, ο οποίος ευχήθηκε να εορτάσουμε όλοι μαζί το 2023 τα 90 έτη από την ίδρυση του Συνδέσμου.

 

 

Κατόπιν η βασιλόπιτα ευλογήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πηλουσίου κ. Νάρκισσο, ο οποίος μετέφερε στους παρευρισκόμενους τις ευχές του Μακαριώτατου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ ενώ στη συνέχεια, με λόγο που συγκίνησε, αναφέρθηκε στην αγάπη που συνδέει τα μέλη και αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους της επιτυχίας και μακροημέρευσης του Συνδέσμου.

 

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν γευστικότατη βασιλόπιτα του ζαχαροπλαστείου MIKE Patisserie των συμπατριωτών μας κ.κ. Γ. & Τ. Διαμαντάκη κι οι τυχεροί έλαβαν καλόγουστα φλουριά του ιστορικού κοσμηματοπωλείου A. LEONDARAKIS – design jewellery που προσφέρθηκαν από την εξ Αλεξανδρείας οικογένεια Λεονταράκη καθώς και χειροποίητο γούρι, προσφορά των αδελφών Μιχαηλίδου.

 

Και του χρόνου!

Αφήστε μια απάντηση