Τουρισμός

Τελετή λήξης του Pierra Creta

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ στην τελετή λήξης του Pierra Creta

Δ. Φραγκάκης: «Στηρίζουμε καινοτόμα και εξωστρεφή γεγονότα που προβάλλουν την χειμερινή Ελλάδα»

Με την υποστήριξη και του ΕΟΤ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022 o διεθνής αγώνας Pierra Creta, ένας από τους πλέον καταξιωμένους αγώνες ορειβατικού σκι στον κόσμο.

Στον φετινό αγώνα πήραν μέρος περισσότεροι από 160 αθλητές από 11 χώρες (Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Ολλανδία, ΗΠΑ, Γερμανία, Τσεχία, Νορβηγία, Ιταλία, Σλοβενία, Ελλάδα) οι οποίοι αγωνίστηκαν στις χιονισμένες κορφές του Ψηλορείτη, σε μια διαδρομή που έχει καταχωρηθεί ως μια από τις 100 καλύτερες καταβάσεις στον κόσμο από το National Geographic.

 

 

Με πρωτοβουλία του ΕΟΤ ο φετινός αγώνας καλύφθηκε δημοσιογραφικά από ομάδα εξειδικευμένων δημοσιογράφων από την Αυστρία, την Ιταλία και τη Γερμανία που ταξίδεψαν στην Κρήτη, βρέθηκαν στα χιονισμένα βουνά και έζησαν τις υπέροχες συγκινήσεις που προσφέρει η ορεινή Κρήτη.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, βρέθηκε στην Κρήτη, είδε από κοντά τις ετοιμασίες, συνομίλησε με τους διοργανωτές και βράβευσε αθλητές, ενώ μιλώντας κατά την τελετή λήξης στα Ανώγεια δήλωσε ενθουσιασμένος με την διοργάνωση: «Κεντρικός πυλώνας της νέας στρατηγικής του ΕΟΤ είναι η προώθηση και του χειμερινού τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε καινοτόμα και εξωστρεφή γεγονότα τα οποία προβάλλουν διεθνώς την “χειμερινή” Ελλάδα. Το Pierra Creta είναι μια εξαιρετική διοργάνωση, διεθνούς επιπέδου. Είναι το αποτέλεσμα της πολύχρονης προσπάθειας μιας πολύ δραστήριας ομάδας ανθρώπων στην Κρήτη τους οποίους και συγχαίρω. Ο ΕΟΤ κι εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε γιατί τέτοιες πρωτοβουλίες είναι η ζωντανή απόδειξη ότι η χώρα μας μπορεί να προσφέρει εξαιρετικές ταξιδιωτικές εμπειρίες και υπηρεσίες στους επισκέπτες της και κατά την διάρκεια του χειμώνα».

 

Αφήστε μια απάντηση