Τουρισμός

Συνεργασία δήμων Ρέθυμνου και Peccioli για τη διάσωση της πλούσιας διατροφικής  κληρονομιάς

 

Αξιόλογες επαφές που προοιωνίζονται επωφελείς συνεργασίες μεταξύ του Δήμου Ρεθύμνης και  ιταλικούς Δήμους  της Περιφέρειας Τοσκάνης, είχε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού-Επιχειρηματικότητας-Εθελοντισμού κα Πέπη Μπιρλιράκη στο πλαίσιο της συμμετοχής της ,  ως εκπρόσωπος  του Δήμου Ρεθύμνης, στη ρεθυμνιώτικη αποστολή με αφορμή την πράξη Αδελφοποίησης που συνυπέγραψαν ο Ιταλικός Σύλλογος  Εθελοντών Αιμοδοτών Τοσκάνης «Frates Blood Donors Group» και ο Σύλλογος  Εθελοντών Αιμοδοτών Ρεθύμνου «Δότες Ζωής»,   στον οικισμό  Fabbrica τoυ Δήμου Peccioli.

 

 

 

Ειδικότερα,  η κα Μπιρλιράκη  είχε μια ενδιαφέρουσα συνεργασία με τον  Δήμαρχο του Δήμου Peccioli κ. Renzo Macelloni, η οποία επικεντρώθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης τουριστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο Δήμων κυρίως στον τομέα του  γαστρονομικού τουρισμού αφού όπως διαπιστώθηκε από τη συνομιλία,  αμφότεροι  οι Δήμοι Ρεθύμνου και Peccioli μοιράζονται το ίδιο ισχυρό ενδιαφέρον  για τη διάσωση και ανάδειξη της πλούσιας  παραδοσιακής  διατροφικής  κληρονομιάς και την αρμονική σύνθεση της με τις σύγχρονες γαστρονομικές προτάσεις .

Επιπλέον συζήτησαν θέματα προστασίας του περιβάλλοντος με έμφαση στη διαχείριση απορριμμάτων και την ανακύκλωση, αντλώντας από την εμπειρία του ιταλικού Δήμου στην επικράτεια του οποίου λειτουργεί ένα πρωτοποριακός, σύγχρονος, περιβαλλοντικά φιλικός, Χώρος Υγειονομική Ταφής μη επικίνδυνων Στερεών Αποβλήτων (ΧΥΤΥ), ο οποίος διαθέτει μέχρι και θέατρο για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

ΧΥΤΥ

 

Με την επίτιμη  Πρόξενο της Ελλάδας στο Λιβόρνο,  κα Έλενα Κωνστάντος, η οποία υποδέχτηκε θερμά και συνόδευσε την ελληνική αποστολή σε όλες τις δράσεις που περιελάμβανε το πρόγραμμα φιλοξενίας, η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου συζήτησε τις δυνατότητες ανάπτυξης δικτύου συνεργασίας μεταξύ Ρεθύμνου, Λιβόρνο και Σιένας  στους τομείς της γαστρονομικού αλλά  και του ποδηλατικού τουρισμού.

Οι προοπτικές συνεργασίας άλλωστε θα επικυρωθούν από την αναμενόμενη άφιξη, στο προσεχές διάστημα,   αντιπροσωπείας από τους αδελφοποιημένους με τους «Δότες Ζωής» ιταλικούς Δήμους, στην οποία θα μετέχουν και αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι τους.

 

 

Ικανοποιημένη από την αποτελεσματικότητα των επαφών της, η κα Μπιρλιράκη επεσήμανε,  μεταξύ άλλων στην ομιλία που απηύθυνε  στους εκπροσώπους των Συλλόγων, το σπουδαίο έργο ζωής που επιτελούν για το οποίο τους συνεχάρη θερμά, καταθέτοντας τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Ρεθύμνης θα είναι πάντοτε αρωγός και θερμός υποστηρικτής του.

Επιστρέφοντας από το ταξίδι τους, η Αντιδήμαρχος συνόδευσε τον Πρόεδρο του ΣΕΑ Ρεθύμνου “Δότες Ζωής” κ.   Νικολή Κουλεντάκη και τη Γραμματέα κα Δέσποινα Μαυράκη-Μαύρου, σε επίσκεψη στον Δήμαρχο Ρεθύμνης  κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη, στον οποίο μετέφεραν  όσα αποκόμισαν από την εμπειρία τους καθώς και συμβολικά δώρα και ευχές από τον ομόλογό του Ιταλό Δήμαρχο.

Αφήστε μια απάντηση