Ειδήσεις Ελλάδα

Αναβαθμίζονται οι υποδομές στους παιδ. σταθμούς του Δήμου Ιωαννιτών

 

Συμπληρώνονται κι αναβαθμίζονται οι υποδομές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιωαννιτών

 

Ένα νέο τμήμα προστέθηκε στον 10ο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Ιωαννιτών που λειτουργεί στο Πέραμα κι έτσι συμπληρώνονται οι υποδομές για την κάλυψη όλων των αναγκών της περιοχής.

Υπό τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν η λειτουργία του νέου τμήματος «εγκαινιάστηκε» και επίσημα.

Τις εγκαταστάσεις του Βρεφονηπιακού Σταθμού επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Ηλίας Γιάτσιος, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Αρλέτος και Γιώργος Λώλης.

Ιδιαίτερη θερμή ήταν η φιλοξενία που επιφύλαξαν η Διευθύντρια και οι εργαζόμενοι του Σταθμού οι οποίοι περιμένουν με ανυπομονησία την επιστροφή των παιδιών στο «σπίτι» τους.

 

 

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ σε δηλώσεις του τόνισε ότι η λειτουργία του βρεφονηπιακού ολοκληρώθηκε ενώ χαρακτήρισε υποδειγματική την λειτουργία του.

Ο συγκεκριμένος σταθμός έχει πλέον εξαιρετικές υποδομές και φιλοξενεί περισσότερα από πενήντα παιδιά της ευρύτερης περιοχής.

«Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό του παιδικού σταθμού που εργάζεται με ευσυνειδησία, να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΠΑΠΑ που κάνει μεγάλη προσπάθεια σε αντίξοες συνθήκες και τέλος να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ καθώς μετά από πρόσκληση της Εταιρείας δημιουργήσαμε το συγκεκριμένο τμήμα. Η συμπαράσταση της ΕΕΤΑΑ στο Δήμο για να προχωρήσουμε έργα υποδομής είναι πολύτιμη», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

 

 

Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου ανέφερε ότι το νέο τμήμα έχει την υποδομή να φιλοξενήσει 16 επιπλέον βρέφη και έτσι θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες της περιοχής.

«Όλες οι δομές και οι επεκτάσεις έγιναν με την στήριξη της ΕΕΤΑΑ και την συνδρομή της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας» τόνισε ο κ. Πάνου ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους και ανακοίνωσε ότι για να καλυφθούν οι ανάγκες της πόλης σχεδιάζεται η λειτουργία ενός ακόμη τμήματος στον παιδικό σταθμό της Πλατείας Πάργης και ένα στον 3ο παιδικό στα Λακκώματα.

«Έχουμε ήδη παραλάβει την μελέτη για την ανακαίνιση όλων των παιδικών σταθμών ύψους 1,1 εκατομμυρίων ευρώ και το έργο σύντομα θα δημοπρατηθεί ώστε όλοι οι σταθμοί να αναβαθμιστούν», ανέφερε ο κ. Πάνου σημειώνοντας επίσης ότι σύντομα ξεκινά το έργο της πυρασφάλειας σε όλους τους σταθμούς του Δήμου.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Ηλίας Γιάτσιος υπογράμμισε την υποδειγματική συνεργασία της εταιρείας με τον Δήμο Ιωαννιτών αποτέλεσμα της οποίας είναι η ενίσχυση και η ανάπτυξη νέων παιδικών σταθμών.

«Σ’ αυτή την δύσκολη κατάσταση είναι αξιέπαινο που ο Δήμος Ιωαννιτών και ο ΟΚΠΑΠΑ δημιουργούν νέες υποδομές στους παιδικούς σταθμούς. Η ΕΕΤΑΑ για πρώτη φορά φέτος δεν άφησε κανένα παιδί χωρίς voucher ενώ υπήρξε έκτακτη χρηματοδότηση για τα ΚΔΑΠ των Δήμων. Περνάμε μία δύσκολη κατάσταση και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για την ομαλή χρηματοδότηση και στο διάστημα της καραντίνας ώστε να μην διαταραχθεί καμία εργασιακή σχέση», κατέληξε ο κ. Γιάτσιος.

Αφήστε μια απάντηση