Η αναπληρώτρια Πρωθυπουργός και Υπουργός Τουρισμού της Πολιτείας του Rajasthan Diya Kumari παραδίδει το βραβείο του ΕΟΤ στην κα Ελευθερία Φίλη, Προϊσταμένη του Τμήματος Οπτικοακουστικών Μέσων και Παραγωγών του ΕΟΤ
Νέα Τουρισμός

Outbound Travel Market 2024: Δυναμική επιστροφή της Ελλάδας  στην Ινδία

Στον ΕΟΤ το Βραβείο καλύτερου περιπτέρου

Η Ελλάδα επανέρχεται δυναμικά στην μεγάλη αγορά της Ινδίας, με τη συμμετοχή του ΕΟΤ στην διεθνή τουριστική έκθεση Outbound Travel Market -OTM 2024 που πραγματοποιήθηκε στο Μουμπάϊ 8 έως 10 Φεβρουαρίου. Το περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού διακρίθηκε με το βραβείο καλύτερης διακόσμησης «Best Decoration Award».

Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας, η συμμετοχή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην ΟΤΒ 2024, υπογραμμίζει τη δέσμευση της Ελλάδας για δυναμική επιστροφή στη διεθνή τουριστική σκηνή, προβάλλοντας την πολιτιστική της κληρονομιά, τα μοναδικά αξιοθέατά της και το πλήθος των τουριστικών εμπειριών που μπορεί να προσφέρει η χώρα  σε ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, με έμφαση στην αναδυόμενη αγορά της Ινδίας.

Η διευρυμένη παρουσία του  ο ΕΟΤ στην ΟΤΒ 2024 περιελάμβανε συνεκθέτες από την Ελλάδα, όπως του Hatta  (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων)  και την παρουσία εκπροσώπων του από το Athens Convention Bureau- This is Athens, την Hellenic Memories Travel Services, την Mazi Travel- Travel & Events και την Travel Factory καθώς και τις εταιρείες ASIT- Anatolia Travel ( Anatolia Hospitality group ) Greece, την TourGreece, και την Sanmed Travel Hub.

Στελέχη και συνεκθέτες του ΕΟΤ από το Athens Convention Bureau, τις εταιρείες HELLENIC MEMORIES TRAVEL SERVICES, τη Sanmed Travel Hub, Mazi Travel- Travel & Events και ASIT Αnatolia Travel

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν πολλές συναντήσεις με OTA’s, TO’s  και ταξιδιωτικά γραφεία, οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον για την Ελλάδα, με έμφαση στη διοργάνωση γάμων και τις κινηματογραφικές παραγωγές αλλά και με influencers της ινδικής αγοράς. Στις συναντήσεις τονίστηκε η σημασία της επιτάχυνσης της έκδοσης Visa αλλά και η διευκόλυνση των συνδέσεων με την αναμενόμενη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης των δύο χωρών.

Ο ΕΟΤ έχει συμπεριλάβει την Ινδία στις αγορές – στόχους για την διεύρυνση του τουρισμού, αναγνωρίζοντας την δύναμη της ινδικής αγοράς. Άλλωστε, μετά από υψηλού επιπέδου συζητήσεις μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελλάδας και του Πρωθυπουργού της Ινδίας τον Αύγουστο του 2023, και οι δύο χώρες έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για την ενίσχυση των οικονομικών και τουριστικών δεσμών και την προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών.

Η αναπληρώτρια Πρωθυπουργός και Υπουργός Τουρισμού της Πολιτείας του Rajasthan Diya Kumari επισκέφτηκε το περίπτερο συνοδευόμενη από τον Sanjeev Agarwal, Ιδρυτή, Διευθύνοντα Συμβούλου της Fairfest Media, διοργανώτριας εταιρείας της ΟΤΜ.

Στελέχη του ΕΟΤ που ήταν παρόντα κατά τη διάρκεια της έκθεσης επεσήμαναν ότι: “Η συμμετοχή μας στην OTM 2024 ήταν καθοριστική για την προβολή της Ελλάδας στους Ινδούς ταξιδιώτες. Είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε περαιτέρω την παρουσία μας στην Ινδία και να προσφέρουμε εξατομικευμένες εμπειρίες. Η Ελλάδα επιδιώκει να αναδειχθεί ως μία από τις κορυφαίες προορισμού για τα γαμήλια ταξίδια για την αγορά της Ινδίας, αξιοποιώντας την πλούσια ιστορία, τα εκπληκτικά τοπία και τη ζεστή φιλοξενία μας για να δημιουργήσει αξέχαστες αναμνήσεις για τους Ινδούς ταξιδιώτες.”

Η συμμετοχή του ΕΟΤ στην ΟΤΜ 2024 ολοκληρώθηκε με το περίπτερο του να αποσπά το βραβείο για την καλύτερη διακόσμηση «Best Decoration Award». Η τελετή πραγματοποιήθηκε την τελευταία ημέρα της φετινής διοργάνωσης κατά τη διάρκειά της οποίας βραβεύτηκαν εταιρείες, τουριστικά γραφεία και Εθνικοί Οργανισμοί Τουρισμού για τη συνεισφορά και το έργο τους. Τη βράβευση έκανε η αναπληρώτρια Πρωθυπουργός και Υπουργός Τουρισμού της Πολιτείας του Rajasthan, Diya Kumari, η οποία νωρίτερα επισκέφτηκε το περίπτερο συνοδευόμενη από τον Sanjeev Agarwal, Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fairfest Media, διοργανώτριας εταιρείας της  ΟΤΜ.

Αφήστε μια απάντηση