Τέχνες και Εικαστικά

«ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»

 

Στα πλαίσια του Project / Νέοι καλλιτέχνες, η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών παρουσιάζει απο την Παρασκευή 4 Ιουνίου, την τέταρτη έκθεση  με έργα της χαράκτριας Τάνιας Γκιούρα.

Η έκθεση αυτή είναι μια παράθεση μιας εικαστικής αφήγησης που παραμένει στατική στο χώρο, στο χρόνο και στις φιγούρες, κυρίως των παιδιών που πρωταγωνιστούν. Στέκουν εκεί πριν ενεργήσουν, συνήθως κατασκευάζοντας συνθήκες σε ένα μη πραγματικό περιβάλλον. Το περιβάλλον-χώρος είναι δοσμένος με μια σειρά από επιφάνειες σε ένα συνδυασμό υφών με την τεχνική της κολλαγραφίας, «κουμπώνοντας» τις χαραγμένες μήτρες λινόλεουμ, ολοκληρώνοντας την εικαστική πρόταση. Οι χρωματικές επιφάνειες με τη μέθοδο της κολλαγραφίας, προκύπτουν ως ανάγκη για περισσότερη ελευθερία γραφής. Η διαδικασία οδηγεί σε καινούργιες προοπτικές που μπορεί να είναι από υφές στο μορφοπλαστικό μέρος, έως και συνδυασμός μιας παράλληλης δράσης μεταξύ διαφορετικών υλικών που πάντα έχει ως αποτέλεσμα το χαρακτικό έργο.

Οι μορφές ταξιδεύουν μέσα σε μια αμφιβολία δράσης περιμένοντας εκείνη τη στιγμή που θα καθορίσει την ενέργεια. Είναι η αδράνεια ένα εργαλείο φόβου ή μήπως έρχεται σε αντιπαραβολή με την εσωτερική κίνηση της σκέψης και το χρόνο που θα μετατρέψει την ακινησία του σώματος σε κίνηση; Η αδράνεια καθιστά την αναμονή των μορφών ως παρατηρητών στο χώρο. Μια περιγραφή από συναισθήματα, σκέψεις και αλληλεπιδράσεις, σε σημείο που, όταν γίνουν κατανοητές οι λεπτές γραμμές του ψυχισμού των πρωταγωνιστών, καθορίζουν κάθε φορά την εξέλιξη της εικαστικής εξιστόρησης.

Το Σάββατο 5 Ιουνίου το «Εκτός|Χώρος Τέχνης» θα είναι ανοικτά και το απόγευμα απο τις 18:00 – 21:00. Εκεί θα βρίσκεται και η καλλιτέχνης προκειμένου να  ξεναγήσει στην έκθεσή της.

 

ΓΚΙΟΥΡΑ ΣΟΥΛΤΑΝΑ (TANIA)3 Χρόνος

 

Το Project / Νέοι καλλιτέχνες υποστηρίζεται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

 

Εκτός|Χώρος Τέχνης

Ι. Δροσοπούλου 17Α, Κυψέλη, Αθήνα

Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη και Παρασκευή 18:00 – 21:00, Σάββατο: 12:00 – 15:00

Διάρκεια έκθεσης: Παρασκευή 4/06 – Σάββατο 26/06

Έναρξη έκθεσης: Παρασκευή 4/06 18:00 – 21:00

Ξενάγηση στην έκθεση: Σάββατο 5/06 18:00 – 21:00

 

 

Στο πλαίσιο προσαρμογής στην νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19 δεν θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια. Επίσης, δεν θα βρίσκονται περισσότεροι από τρεις επισκέπτες στον εκθεσιακό χώρο.

Αφήστε μια απάντηση