Αυστρία Βιέννη Ομογένεια Παροικιακά Νέα

Ο.Ε.Σ.Α. Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Αυστρίας    

 

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Φίλοι της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Αυστρίας,

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΕΣΑ εύχεται σε όλους σας και τον καθένα προσωπικά

Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το 2021 με υγεία, πρόοδο και κάθε καλό.

  • χρονιά που πέρασε υπήρξε ιδιαίτερη με πρωτόγνωρες καταστάσεις και βιώματα λόγω της πανδημίας του νέου ιού COVID- 19, που έθεσε σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως , επέφερε μεγάλες ζημιές στην οικονομία, επηρέασε τις κοινωνικές σχέσεις και την κοινωνική μας ζωή και μείωσε σχεδόν ολοσχερώς τις δραστηριότητες των συλλόγων.
  • πατρίδα μας Ελλάδα αντιμετωπίζει παράλληλα με την οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων, την νέα κρίση με ιδιαίτερα μέτρα και βρίσκεται ευτυχώς, όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, σε σχετικά καλή θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Χρειάζεται όμως ακόμη μεγάλη προσπάθεια και υπομονή μέχρι να εξαλειφθεί ο κίνδυνος αυτός και να περάσουμε σε σχετικά κανονικούς ρυθμούς στην καθημερινή κοινωνική και επαγγελματική ζωή μας.

΄Οπως όλοι γνωρίζουμε, το νέο έτος 2021 αποτελεί για τον Ελληνισμό ένα ιδιαίτερο ιστορικό ορόσημο, λόγω της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821.

Οι ΄Ελληνες ενωμένοι ξεκίνησαν πριν 200 χρόνια τον αγώνα για την ελευθερία, μετά απο σκλαβιά τεσσάρων αιώνων και πετύχανε μετά απο σκληρούς και πολύχρονους αγώνες την ίδρυση του νέου Ελληνικού κράτους.

 

  • Ελληνισμός της Αυστρίας και ιδιαίτερα η Ελληνική παροικία της Βιέννης συνέβαλαν ενεργά στη διαμόρφωση του πνεύματος και στην προετοιμασία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
  • Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Αυστρίας σαν αντιπρόσωπος του απόδημου ελληνισμού μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην διατήρηση των δεσμών με την μητέρα Πατριδα και μέσω της καλής ενσωμάτωσής μας στην τοπική κοινωνία, στην θετική εξέλιξη των σχέσεων και της φιλίας μας με την κοινωνία της Αυστρίας και των κρατικών αντιπροσώπων της.

Εύχομαι να μπορέσουμε σύντομα όλοι μαζί να συμετέχουμε και πάλι σε κοινωνικές εκδηλώσεις , και να μας δοθεί η δυνατότητα να γιορτάσουμε την μεγάλη και ιστορική αυτή επέτειο μαζί με όλους τους άλλους Ελληνικούς συλλόγους, με τους φορείς του Ελληνικού κράτους και με όλους τους άλλους φίλους μας στην Αυστρία.

Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της ΟΕΣΑ σας ευχόμαστε όλους ολόψυχα καλή Χρονιά, με υγεία, ευτυχία, επιτυχία και όλα τα καλά!

Ελπίδα και αισιοδοξία για το νέο έτος 2021!

εκ μέρους του Δ.Σ.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Κώστας Φίζογλου                                                                    Φανή Γραμματικού – Nunner

Πρόεδρος ΟΕΣΑ                                                                              Γραμματέας ΟΕΣΑ

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση