Νέα

Ιστορικού Κέντρο Οδησσού: υποψήφιο για τον  Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO

Υποβολή, από τις Αρχές Οδησσού, φακέλου υποψηφιότητας για συμπερίληψη του ιστορικού κέντρου της Οδησσού στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO.

Η Ελλάδα χαιρετίζει την κατάθεση, από τις Αρχές της Οδησσού στις υπηρεσίες της UNESCO, του φακέλου υποψηφιότητας για συμπερίληψη του ιστορικού κέντρου της Οδησσού στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η Ελλάδα στηρίζει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, την οποία επεσήμανε ο Ουκρανός Πρόεδρος, Volodymyr Zelenskyy, σε ομιλία του απευθυνόμενος στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO, στις 11 Οκτωβρίου 2022.

Ως γνωστόν, η Οδησσός έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, δεδομένου ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της χώρας μας και με την ελληνική ομογένεια της Ουκρανίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη δεύτερη επίσκεψή του στην Οδησσό, στις 12 Ιουλίου 2022, εξέφρασε την ενεργό υποστήριξη της χώρας μας στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Παράλληλα, παρέστη στην υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Οδησσό και των Κρατικών Αρχείων της Περιφέρειας της Οδησσού για την ψηφιοποίηση ελληνικού ενδιαφέροντος αρχείων με ελληνική χρηματοδότηση.

Αφήστε μια απάντηση