Πολιτισμικά

«Ω γλυκύ μου έαρ»: Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

 

Ανοιχτή πρόσκληση

Για συμμετοχή στην 3η διαδικτυακή, διορθόδοξη έκθεση εικαστικών 2021

με τίτλο: «Ω γλυκύ μου έαρ»

Διοργάνωση: Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος

19/4 ως 14/5/2021 στην ιστοσελίδα: www.clubunesco.gr

 

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος, συνεχίζει τη δημιουργία διαδικτυακών εκθέσεων στον καιρό της πανδημίας, διοργανώνοντας την 3η διορθόδοξη, ομαδική έκθεση εικαστικών – αγιογραφίας με τίτλο: «Ω γλυκύ μου έαρ». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί ταυτόχρονα και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του Ομίλου, καθώς και στις σελίδες του στα δίκτυα Facebook και Youtube,  από 19/4 ως 14/5/2021.

Σκοπός του Ομίλου μας – με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει – είναι, μέσα από τις εικαστικές τέχνες, να υμνηθεί το μεγαλείο της Ορθοδοξίας, να αναδειχθεί η συνέχεια και η σημαντικότητά της για την ανθρώπινη ύπαρξη, σε πνεύμα αγάπης και αδελφοσύνης των λαών και των εθνών.

Στη διοργάνωση αυτή, θα εκτεθούν και θα προβληθούν εικαστικά έργα σύγχρονων επαγγελματιών ή ερασιτεχνών και αναγνωρισμένων Ελλήνων και ξένων εικαστικών και αγιογράφων όπως: αγιογραφίες, τοπιογραφίες, ψηφιδωτά, έργα γλυπτικής, χαρακτικής, κεραμικά, μικτής τεχνικής, συνθέσεις, σχέδιο κλπ. Έργα που θα εμπνέονται από τα Θεία Πάθη και θα υμνούν το μεγαλείο της Ανάστασης του Θεανθρώπου, θέλοντας να αναδείξουμε το μεγαλείο της τέχνης με την πολυποικιλότητα των σχολών της, από το χθες στο σήμερα και τη διαχρονικότητα της Ορθοδοξίας. Ως κυρίαρχο συστατικό της ανθρώπινης ύπαρξης η πίστη στον Θεό και τα πάθη του Θεανθρώπου, όπως περιγράφονται στα Ιερά κείμενα του Χριστιανισμού, αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν πηγή έμπνευσης, για τη δημιουργία κορυφαίων έργων στην τέχνη, τη φιλοσοφία, τη λογοτεχνία και τη μουσική.

Στην έκθεση θα λάβουν μέρος, μόνο 35 δημιουργοί, ως εκ τούτου, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, η οποία κατοχυρώνεται με τη δήλωση συμμετοχής, στη γραμματεία του Ομίλου, μέσω email: unescohellas.tlee@gmail.com, όπως περιγράφεται στους κατωτέρω όρους συμμετοχής.

Κάθε τεχνοτροπία και μέθοδος εικαστικής έκφρασης στα έργα είναι δεκτή, αρκεί αυτά να μην έχουν υβριστικό, συκοφαντικό και γενικά απρεπές περιεχόμενο, το οποίο προσβάλλει τα χρηστά ήθη.

Αναλυτικά οι όροι, καθώς και λεπτομέρειες ή ανακοινώσεις για την έκθεση θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Ομίλου: www.clubunesco.gr, καθώς και στο facebook στις σελίδες του:

https://www.facebook.com/groups/44986999454/ και https://www.facebook.com/pages/Club-for-Unesco-Art-Literature-and-Science-of-Greece/357515824393596

Για τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

 

Η Πρόεδρος                                                                   Ο Γενικός Γραμματέας

Δέσποινα (Νίνα) Διακοβασίλη                                             Δημήτριος Πολλάτος                   

Αφήστε μια απάντηση