Ομογένεια

Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα

 

Υπογράφτηκε στις 8-10-21, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα, από τους Δημάρχους των πόλεων, κατόπιν και της σχετικής απόφασης που έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα (20/9/21).

Η Συμφωνία Φιλίας αφορά στην αλληλοενημέρωση και συνεργασία των δύο Δήμων, κυρίως σε θέματα πολιτισμού και την ενθάρρυνση συνεργασιών, θεσμών και κοινωνικών φορέων των δύο πόλεων, με στόχο να έρθουν κοντά οι δυο κοινωνίες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε μια συμβολική κίνηση εορτασμού της Συμφωνίας Φιλίας, το Δημαρχείο του Νόττιγχαμ φωταγωγήθηκε χθες βράδυ, 8-10-21 σε χρώματα της Ελληνικής σημαίας.

Το γεγονός αυτό, σηματοδοτεί μια ακόμα κίνηση προς την κατεύθυνση δημιουργίας “Ευρωπαϊκού δικτύου Βυρωνικών Πόλεων” , μετά τις δυο καταπληκτικές εκδηλώσεις για τον Μπάιρον, σε Αργοστόλι στις 6/8 & στον Βύρωνα στις 16/9, τις οποίες είχα την χαρά να συντονίσω, σε συνεργασία όχι μόνο των Δήμων, αλλά του συλλόγου “Το Ριφόρτσο” και του ” Συνδέσμου Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό & τον Πολιτισμό”.

Η σχετική εικόνα με το Δημαρχείο του Νόττιγχαμ φωτισμένο, προέρχεται από το προφίλ του πρωτεργάτη της συμφωνίας, τον βοηθό του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας & Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Δημοτικό Σύμβουλο του Nottingham Pavlos Kotsonis .

Το Νόττιγχαμ θεωρείται η πόλη του Μπάϊρον, καθώς εκεί βρίσκεται το προγονικό σπίτι του μεγάλου ποιητή, το περίφημο Newstead Abbey, όπου λειτουργεί και μουσείο.

Δήμος Νόττιγχαμ, Δήμος Αργοστολίου & Δήμος Βύρωνα, χαράσσουν έναν δρόμο.

 

Αφήστε μια απάντηση