Ειδήσεις Ομογένεια

¨ΕΦΥΓΕ¨ Ο ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΗΣ ΝΟΤΗΣ ΛΑΛΑΪΤΗΣ ΤΩΝ IDOLS

 

Ν.ΝΙΚΗΤΑΡΙΔΗΣ

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια στις 2/3/1945, όπου και τελείωσε το Αβερώφειο Γυμνάσιο. Από παιδί στενός φίλος του Ντέμη Ρούσσου, που τους έβρισκες, που τους έχανες, στο εστιατόριο ¨Elite¨ κατέληγαν για μολοχία, αφού η ιδιοκτήτρια Χριστίνα Κωνσταντίνου ήταν αδελφή της μητέρας του.

Ασχολούμενος με τη μουσική από τα παιδιάτα του, μαθητής ακόμη σχημάτισε το συγκρότημα ¨7 Άσσοι¨, ενώ στα 18 του εγκαταστάθηκε στην Αθήνα.

Το 1964 κατόπιν προσκλήσεως του φίλου του κιθαρίστα Αντώνη Γιούλη, σχηματίσανε τους περίφημους ¨Idols¨, με τους οποίους παίξανε σε πάρα πολλούς μουσικούς χώρους της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ας σημειωθεί πως ήταν το συγκρότημα που το 1967 ¨άνοιξε¨ τη συναυλία των Rolling Stones στην Αθήνα.

Ως σημαντικός δε piano-bar entertainer που μιλούσε 4 γλώσσες, ο Λαλαΐτης έκανε εμφανίσεις στα καλύτερα μαγαζιά και ξενοδοχεία, ενώ στο 28ο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης βγήκε τέταρτος με το τραγούδι του ¨Στιγμές¨ σε ερμηνεία Έλενας Οικονομίδου και στίχους Νίκου Ελληναίου.

Στις 2/11/2020 ο Λαλαΐτης που σφράγισε με τη μουσική του τις γενιές του ΄60 και ΄70 ταξίδεψε για την Αιώνια Μουσική Ανατολή.

Αφήστε μια απάντηση