Ομογένεια

Διδασκαλία Ελληνικών στην Λατινική Αμερική

 

Γιάννης Χρυσουλάκης: Η Γενική Γραμματεία   Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και η Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση Νόστος της Αργεντινής διδάσκουν ελληνικά στη Λατινική Αμερική

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης,   άνοιξε με τον χαιρετισμό του τον κύκλο μαθημάτων ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στο εργαστήρι «Μιλάμε Ελληνικά», που οργανώνει για τρίτη χρονιά η Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση Νόστος της Αργεντινής.

Τα μαθήματα, τα οποία έχει θέσει υπό την Αιγίδα της η Γενική Γραμματεία   Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, συμπεριλαμβάνουν την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας σε δύο επίπεδα, την εξάσκηση του προφορικού λόγου, αλλά και διαλέξεις με θέματα ελληνικού πολιτισμού, σεμινάρια για τον πολιτισμό της αρχαίας και σύγχρονης Ελλάδας, τη Λογοτεχνία κ.ά. Στον φετινό κύκλο μαθημάτων έχουν εγγραφεί 400 μαθητές από Αργεντινή, Χιλή (Αντοφαγάστα) Βολιβία,  Βραζιλία, Περού, Μεξικό, Ονδούρες, Παναμά, Ισπανία, Ιταλία, Αίγυπτο, Κύπρο, Αγγλία, Ισραήλ και Ουρουγουάη.   Αξίζει δε να σημειωθεί ότι 75% των μαθητών είναι ελληνικής καταγωγής τρίτης και τέταρτης γενιάς.

 

 

Στον χαιρετισμό του ο κ. Γενικός συνεχάρη την Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση Νόστος της Αργεντινής και την Πρόεδρό της Χριστίνα Τσαρδίκου για  τη διαρκή δραστηριοποίησή τους στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού και καλωσόρισε τους πολυάριθμους μαθητές του Εργαστηρίου.

Αφήστε μια απάντηση