Ομογένεια

Νόστος Αργεντινής: αφιέρωμα στην καθηγήτρια Ροσίτα Ψευτουρα Ορτέγα

 

Η Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση Νόστος, θέλει να εκφράσει την χαρά της, γιατί στις 20 Μαρτίου 2021, μαζί με τις εκδηλώσεις που οργανώνουν οι Έλληνες στην Αργεντινή για τον εορτασμό των 200 χρόνων μετά την έναρξη του απελευθερωτικού ελληνικού αγώνα του 21, θα πραγματοποιηθεί ένα ειδικό τιμητικό αφιέρωμα εις μνήμη της αείμνηστης προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας της πόλης Ρεσιστένσια και επίτιμο μέλος του Νόστος, καθηγήτρια Ροσίτα Ψευτουρα Ορτέγα, δίνοντας το όνομα της στην Ελληνική Πλατεία της Ρεσιστένσιας, στον νόμο Τσάκο της Αργεντινής.
Μία δίκαια αναγνώριση σε μια γυναίκα που με αγάπη και σεβασμό, προστάτευσε, άπλωσε και πολλαπλασίασε την ελληνική κουλτούρα και πολιτισμό στους έλληνες, και φιλέλληνες εκείνης της μακρινής περιοχής που βρίσκεται 1000 Χμ μακριά από την πρωτεύουσα της Αργεντινής, στο μακρινό Τσάκο, οι οποίοι όχι μόνο ασπάστηκαν αλλά και ακολούθησαν το έργο της ακόμα και οι γηγενείς που έμαθαν να μιλάνε ελληνικά και να χορεύουν ελληνικούς χορούς….

Η κα. Ψευτουρα , όμως απεβίωσε χωρίς να μπορέσει να κατορθώσει το όνειρο της : να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια που τόσο λαχταρούσε! Μακάρι, έστω και μετά από το θάνατο της να της δοθεί αυτή η τιμή! Η Ροσίτα όπως και άλλοι ανώνυμοι Έλληνες, κάνουν λαμπρό το όνομα της Ελλάδας μας, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, στα πέρατα της γης, εκεί που κανείς δεν ξέρει ότι υπάρχουν Έλληνες που ζουν και πεθαίνουν με την Ελλάδα στο στόμα και στην ψυχή…

Αγαπητή μας Ροσίτα, το αστέρι σου λάμπει δυνατά, ψιλά, εκεί που είσαι.
Δέξου τον θαυμασμό και την αγάπη μας

Δρ. Χριστίνα Τσαρδίκου
Πρόεδρος Νόστος

Αφήστε μια απάντηση